Den store jeansguiden 2017

Dette er trendene og beste stylingtipsene fra ekspertene!

Bootcut, ripped, cullotes, boyfriend, girlfriend eller mom-modeller. De finnes i høyt og lavt liv og kan være lange eller korte. Vi snakker så klart om våres aller mest brukte plagg, nemlig jeansen.

CELEBS


Foto: (Broadimage/REX/Shutterstock)

Den allsidige og mest populære underdelen er sterk i motebildet uansett sesong. Denimbuksene fungerer tross alt til det meste. De kan dresses opp og ned og er utvilsomt det mest tidløse og anvendelige plagget i garderoben til kvinner og menn over hele verden.

23

Jakke – Lipgloss Lancome– Sneakers Lacoste– Duft Lancôme – Jeans Tommy Jeans – Skjerf Stine Goya– Badedrakt Mads Nørgaard

Her kan du titte på de nyeste jeansmodellene.

Vi har spurt tre eksperter om hva som gjelder denne sesongen.

Replay Jeans

Hva er hot denne sesongen?

De tre ekspertene er enige om at denne sesongen er det retro og ikoniske denim-modeller som gjelder.

– Vi ser en klar tendens der folk vil ha tilbake den gode gamle denimfølelsen og looken, sier Nina Felløy fra Kaare Lund som representerer Replay. Hun ser at vi er litt tøffere når det kommer til valg av jeans og tørr i mye større grad å velge “misfit” modeller i form av mom- og boyfriendfit med cropped benlengde.

-Replay har alltid vært gode på passform, og fikk tidlig en sterk standing i markedet. Den ikoniske modellen 901 fra 1981 er fortsatt med i sortimentet, legger hun til.

1

LUZ Jeans Skinny FitLUZ Jeans Skinny FitLUZ Slim fit jeansPILAR Relaxed fit jeans –  KATEWIN Slim fit jeans

Nina sitter på gode tips når det kommer til jeans og dette kan hjelpe deg langt på vei når det kommer til valg av modell.

  • Mørkere farge på innsiden av lårene gir en fortynnende inntrykk
  • Lommeplasseringen og yoke ( v-formede sømmen under linningen bak) er med på å forme baken. Velg den som har den dypeste v-formede yoken som gir deg den kurven du ønsker.
  • Husk at dagens trendbilde tillater det meste og med litt tid og kunnskap vil du finne den perfekte jeansen.

Her finner du alle jeans fra Replay.Lee & Wrangler

Trude Austring Thorgersen jobber på agenturer for Lee og Wrangler. Hun forteller at både kvinner og menn ser etter større mangfold og har tatt avstand fra skinny jeans.

– En veldig sterk og viktig trend som har kommet er den originale 80-  og 90-talls denim looken. Nå vil folk ha denim med den virkelige jeans feelingen. Ikke så mye stretch , og kanskje til og med rigid denim.

Hun tar frem Wranglers 70års-feiring og det nyeste Peter Max samarbeidet som kan dateres tilbake til 1971 da den første gang ble lansert.

De mest ikoniske Lee modellene er Scarlett for dame og Ryder for herre, mens Wrangler har Retro Flare og Retro Slim.

2

CROPPED BOOTSCARLETT CROPPEDMARION STRAIGHTAUBERRYAUBERRY

Her kan du se alle Lee-jeans

Husk å alltid kjøpe riktig størrelse i jeans og ikke tving deg selv inn en mindre modell bare fordi den har stretch. Er buksene for små vil dette slite ut stretchen.

Denimbukser kan vare mange år om du velger riktig passform, størrelse og vasker den riktig.

Her kan du se alle Wrangler- jeans.Never Denim

– Det er viktig å prøve ulike modeller og se hva du liker og trives i, sier Jonas Rådberg, Product Manager for Never Denim

Han er også enig i at det er 90-talls trenden som gjelder denne sesongen, samtidig som han understreker at ditt personlige uttrykk bør komme frem. Vi kan leke med ulike utrykk og alt er egentlig lov.

Lim på, sy om, klipp og gjør jeansen til din egen “limited adition”.

bikbok

Higher Emma Ankle jeansGirlfriend Mid jeansHigher Sharky jeansStraight CS Posion jeansGirlfriend Janet jeans

Klikk deg inn til Never Denim- galleriet her.

– Den perfekte passformen er den som sitter bra på deg og det står ikke nødvendigvis i relasjon til det du først så i butikken.

Dette bør du ikke gjøre

jeans

Jeans fra DieselSelected FemmeLevi’s®Levi’s®

Det udødelige plagget som aldri går av moten tåler mye men du bør vite hvordan du skal behandle favorittparet.

Hva er det verste en kan gjøre med denim?

 – Å vaske jeans for ofte og i alt for varmt vann, sier han bestemt.

– Vask jeans i max 40 grader og kun når det er høyst nødvendig.

Det er også lurt at du dropper tøymykner og tørketrommel. Det mange glemmer er å strekke buksene når de fortsatt er våte.

BikBok sine jeans har lenge vært favoritter hos jenter på grunn av sitt høye liv og veldig god passform. Modellen “Higher” er en favoritt men siden trendene er så varierte er norske jenter store tilhengere av alt fra girlfriend/boyfriend fit og den populære mom- jeansen som har regjert den siste tiden.

 – Har du en favoritt, la den hvile en dag etter vask før du bruker den igjen. Da får stoffet trukket seg sammen og det får en liten pause «recovery». Dette er spesielt viktig å ha i bakhodet på nye stretchkvaliteter vi har mye av i dag, forteller Nina Felløy.

Her finner du flere jeans, brands og modeller.

Slik kan du style jeansen

r

Kimono Nue Notes – Leppegloss YSL– Olje Nux – Solbriller Ganni – Jeans Toteme – Topp Rodebjer – Veske Rebecca Minkoff – Sko Filippa K

Her kan du shoppe motenyheter!

LES OGSÅ:

LES OGSÅ