Årets jeanstrender 2016

Vårt mest anvendelige plagg er vårens hit.

Som hvert år er det mange trender som dukker opp på catwalken og i butikker. Heldigvis for oss er designere fortsatt fascinert av det glade 70-tallet, blomster, romantikk og denim.

Den allsidige og mest populære underdelen er sterk i motebilde og vi er så glad for det. Denimbuksene fungerer tross alt til det meste. De kan dresses opp og ned og er utvilsomt det mest tidløse og mest anvendelige plagg i garderoben.

Se om du finner din favoritt blant de nyankomne jeansene i butikkene:

Ankel jeans

Merker som Current/Elliot, J Brand, Frame, Rag&Bone og Acne har kastet seg over de mest tydelige trendene innen jeansen: flare og ankellengde. Her finner du alle variantene.

Ankelbukser er en veldig flatterende lengde for oss som savner noen ekstra centimeter. Noen av de største motehusene sendte ut modellene med ankelkorte bukser i både den klassiske denimfargen, men også hvite og sorte.

Ankeljeansen er uten tvil en av de hotteste modellene den kommende sesongen og når snøen smelter vil de være perfekte sammen med et par fine pumps eller kule, hvite sneakers.

1jeans

Jeans fra Frame, Polo Ralph Lauren, Current/Elliot, J Brand


70-talls jeans

Eller slengbuksene som vi kaller dem. 70-tallet er en av vårens mest synlige trender og butikkene har allerede begynt å fylle opp stativ og hyller med både blomster, blonder og bukser med sleng.

Enten du er formfull eller rett er de buksene med de flagrende buksebeina utrolig flatterende på de fleste kvinner. Ønsker du deg mer former, vil denne buksen skape en illusjon av nettopp den type silhuett. Er du allerede naturlig begavet med en feminin kropp, men skulle gjerne hatt et par centimeter ekstra, kan slengbuksene hjelpe deg med dette.

Husk bare å kjøpe buksene i god stretch og riktig lengde. Helst skal buksene gå helt ned i bakken. Du kan dermed bruke sko med litt såle eller hæl.

2jeans

Jeans fra J Brand, Polo Ralph Lauren, J Brand, J Brand


Skinny jeans

For alle som elsker skinny-modellen er det ingen grunn til å pakke den bort. Den smale jeansen er forsatt å se i motebildet.

Det geniale med den smale passformen er at du kan gjøre buksen til din egen. Brett opp beina for å vise frem skoene, lag hull for å gi antrekket en røffere look eller sett på dekorative detaljer. Som med alle andre bukser er det viktigste å finne en modell som passer din kroppsfasong. Sats på bukser som er elastiske og behagelige i stoffet. De fleste av oss vil se etter jeans med høyt liv, men er du petit kan du gå for en modell som er lavere i livet.

3jeans

Jeans fra Frame, Current/Elliot, Anine Bing, Hunkydory


Relaxed jeans

Et råd som går igjen og igjen når det kommer til bukser generelt, er å ta seg god tid og prøve ulike varianter. Vi har ofte tendenser til å kjøpe den samme modellen. Det er ikke feil å ha flere av én favoritt, men med så mange fine modeller kan du skape spennende antrekk og silhuetter.

Ikke sett deg fast i en størrelse. Se på passformen og modellen og les kundeanmeldelser eller prøv buksene i butikk før du bestiller de på nettet. Hvem liker vel ikke å få en pakke i posten?

Husk også at jeans vil som oftest vide seg ut- gjerne en halv størrelse, så ha ta det i betraktning når du skal velge en størrelse.

4jeans

Jeans fra Polo Ralph Lauren og Helmut Lang

Dette er en modell som er en mellomting mellom boyfriend- and strightmodellen. Som navnet tilsier er dette avslappende jeans som gir en kul look. I likhet med boyfriend-jeansen kan denne brukes med både sneakers eller høye hæler. Du finner både de med hull og uten, lyse, mørke og i ankellengde. Finn inspirasjon blant IT-jentene og kopier deres unike stil.


Ønsker du deg en sprettrumpe?

Lommene på baksiden har mye å si for hvordan bakdelen din vil se ut.

Sats på bukser hvor lommene sitter nokså tett og lavt. Da får du fort en “push up” effekt.

Har du lyst å se smalere ut over hoftene, bør du se etter en modell hvor lommene er nokså store og sitter tett sammen.

Har du rette linjer og drømmer om former og hofter? Prøv en jeans med lommer som sitter langt fra hverandre.

5jeans

Nettbutikken WAKAKUU fører merker som Current/Elliott, Rag & Bone og J Brand jeans, samt prisbelønte merkene som Blk DNM, Maison Scotch, Helmut Lang, Pierre Balmain, Michael Michael Kors og McQ Alexander McQueen. Her vil en fashionista finne den perfekte jeansen.

Ta en titt inn på nettbutikken her.

LES OGSÅ