Junkfoodnyheter

Vi tester shakenyhetene til junkfoodkjeden: - Ikke kjøp denne hvis du blir lett kvalm

Burger King har satt flere nye milkshakes på menyen sin denne våren. Hvilken får bunnkarakter og hvilke går til topps?

Publisert Oppdatert

I Side2 elsker vi junkfoodnyheter, og vi er ofte blant de første som tester det siste på menyen til junkfoodkjedene.

Burger King har denne våren lansert en rekke shakes på sin meny, som en utvidelse av dessertmenyen våren 2019. Noen av shakene er helt nye, mens andre er oppdaterte varianter av produkter som allerede har vært på menyen. Side2 ble invitert til å smake oss gjennom nyhetene, og i denne saken får du vår dom.

Nyhetene er oppdatert oreoshake, oppdaterte coffee chocolate shake og oppdatert coffee caramel shake, og nyhetene creamy strawberry crumble shake og salty caramel shake.

Øverst i saken kan du se video av testen, og under kan du se vår dom av de ulike shakene.

Testen er utført som en ren smakstest hvor vi deler uhøytidelige førsteintrykk av smaken, og hvor mye vi hadde orket å drikke. Vi rangerer også shakene på en skala fra 1-10🍦🍦🍦

Bahare Viken og Astrid-Helen Holm testet shakenyheter.
Bahare Viken og Astrid-Helen Holm testet shakenyheter. Foto: Side2

Kaffe med sjokolade

Coffee chocolate shake
Coffee chocolate shake Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Bahare: - Smaken er god, men jeg er ikke stor nok kaffeentusiast til å velge denne over noen av de andre. Etter å ha smakt de andre shakene, føler jeg at det er noe som mangler her. Den er rett og slett ikke like spennende som de andre.

Så mye orker jeg å drikke: - 4-5 store slurker med sugerør.

Poeng: 3/10

Astrid: - Dette tar meg tilbake til tiden da man reiste til London utelukkende for å kjøpe Frappucino på Starbucks. Smaken er søt, med litt lite særpreg - sett bort i fra sjokoladesausen, da. Det er også vanskelig å få kjeksbitene gjennom sugerøret, men kanskje man kan be om en skje? Litt småkvalm ble jeg også, så alt dette sammen trekker dessverre ned en del for meg.

Så mye orker jeg å drikke: - En tredjedel, maks!

Poeng: 3/10

Jordbær med kakebiter

Strawberry Crumble shake
Strawberry Crumble shake Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Bahare: - Jeg er egentlig en sjokoladeperson, men jeg kunne kjøpt denne. Likevel hadde jeg ikke orket å drikke opp hele, for den var veldig søt og litt ensidig i smaken, da den smakte for mye sukker. Savner en litt mer «ekte» jordbærsmak.

Så mye orker jeg å drikke: - Maks 6 store slurker.

Poeng: 5/10

Astrid: - Altfor søt for min del! Jeg synes det burde vært en syrlig undertone der, eller litt salt fra kakesmulene. Ikke kjøp denne hvis du blir lett kvalm. Dette er nok noe for de mest dedikerte jordbærelskerne. Men kakebitene var ganske gode, altså.

Så mye orker jeg å drikke: - 3 slurker.

Poeng: 2/10

Oreo

Oreo shake
Oreo shake Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Bahare: - Wow! Denne har jeg faktisk kjøpt opp til flere ganger etter testen og anbefalt til alle shake-elskere jeg kjenner! Jeg har faktisk ingen ting å si på den, og jeg garanterer at tror du kommer til å bli like positivt overrasket som meg!

Så mye orker jeg å drikke: - Tom allerede. Kan jeg få en til?

Poeng: 10/10

Astrid: - Her har de klart å fange smaken av Oreos - bare i flytende form! Det er litt viktig når man skal dra inn en annen merkevare at man klarer å få det til å smake det det faktisk skal smake, og det gjør denne. Her får du kjeks, is og saus i en magisk smakssymfoni, og jeg blir litt trist når begeret er tomt.

Så mye orker jeg å drikke: - Kanskje fire stykker på rappen?

Poeng: 10/10

Kaffe med karamell

Coffee caramel shake
Coffee caramel shake Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Bahare: - Denne er hakket bedre enn sjokoladeshaken. Kaffesmaken kommer godt frem, samtidig som den ikke overdøver karamellsmaken. Hadde valgt denne over frappe!

Så mye orker jeg å drikke: - Denne kunne jeg drukket ganske mye av før jeg ble mett eller kvalm, og hadde jeg vært virkelig kaffetørst kunne jeg klart hele, men som en shake ble den for «kaffete» for meg

Poeng: 4/10

Astrid: - Denne er bedre enn kaffeshaken med sjokolade, for man får balansert kaffesmaken med det salte fra karamellen og den søte isen, og det blir veldig godt til slutt! Denne ville jeg garantert kjøpt igjen.

Så mye orker jeg å drikke: - Hele shaken, men jeg hadde nok klart meg med én.

Poeng: 8/10

Salt karamell

Salty caramel shake
Salty caramel shake Foto: Astrid-Helen / Side2.no

Bahare: - Jeg har faktisk ikke noe å si på denne. Den eneste grunnen til at den ikke får toppscore av meg, er fordi oreoshaken var helt himmelsk! Jeg er et periodemenneske, så skal bytte til å kjøpe denne når jeg har gått lei av oreoen (hvis det går an).

Så mye orker jeg å drikke: - Hadde lett klart å drikke opp hele! Kvalmen etterpå er verdt hver slurk!

Poeng: 9/10

Astrid: - Dette er en veldig trendy smakskombinasjon, og man ser det mange steder om dagen. Jeg likte denne, og føler jeg får mye karamellsmak med på kjøpet. Jeg tror nok likevel det kan bli litt vel mye karamell for enkelte som ikke er så fan.

Så mye orker jeg å drikke: - Hele, men jeg hadde definitivt blitt kvalm etterpå.

Poeng: 8/10.

- Mangelvare

På spørsmål om hvorfor Burger King satser så hardt på shakes i år, svarer markedssjef Heidi Moss:

- Vi opplevde at det var en mangelvare i fjor, rett og slett.

- Det er etterspørsel etter ulike typer drikker og desserter på vår og sommertid spesielt, sier hun videre.

- Kommer dere også til å ha et mer kalorifattig alternativ på menyen for de som ønsker å velge det?

- Vi har hatt smoothies, men de har vi dessverre ikke lenger fordi leverandøren ikke kunne levere til oss lenger. Per i dag har vi ikke en lanseringsplan på andre produkter, men vi har et ønske om å bygge dette sortimentet, og det er flere retninger vi kan gå.