NYE ISKAFFER: Monster har lansert iskaffene Vanilla Espresso (til venstre) og Espresso and Milk.
NYE ISKAFFER: Monster har lansert iskaffene Vanilla Espresso (til venstre) og Espresso and Milk. Foto: Produsenten

Drikkenyheter

Side2 tester den nye iskaffen fra Monster

Det ble en ny favoritt på kontoret og en klar taper i denne uhøytidelige testen av energidrikkprodusentens kaffenyheter.

Publisert Oppdatert

På Side2-kontoret er det et stort konsum av kaffe i alle slags former, og da vi fikk nyheten om at energidrikkprodusenten Monster lanserer to nye iskaffer, måtte vi selvfølgelig teste.

Den uhøytidelige testen er utført som en smakstest blant energidrikk-/kaffe-entusiastene i redaksjonen, hvor vi bedømmer førsteinntrykk, smak og aroma. Vi triller i tillegg terning og summerer i felles terningkast helt til slutt.

Finn ut om du bør shoppe eller droppe de nye variantene under!

Dette sier produsenten

Produsenten selv sier at de to nye iskaffene er inspirert av den italienske Macchiatoen, som er en blanding av kafffe og melk. Hver kaffe skal inneholde tre espressoshots, blandet med melk og «Monster's Espresso Energy-blanding».

Iskaffene inneholder B-vitamin og taurin, som er vanlige ingredienser i energidrikk. 49 prosent av innholdet er såkalt «brygget espressokaffe», som innebærer filtrert vann og kaffekonsentrat.

Vanilla Espresso

Hanna: - Denne bade smaker og lukter Bailey’s. Jeg får nesten påskestemning her, men det er også litt kvalmende. Jeg hadde klart å drikke hele boksen, men jeg hadde aldri funnet på å kjøpe denne selv.

Terningkast: 4

Astrid: - Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre først. Må den ristes siden det er iskaffe? Det kunne de kanskje sagt noe om på pakningen. Det står ingenting, så jeg nøyer meg med å vende boksen et par ganger, noe som går bra fordi det ikke er noe kullsyre her (selvfølgelig). Smaken minner faktisk om en kremlikør, så denne kan du trygt ta med deg på fest og føle at du er med på moroa og fortsatt være uten promille og kjørbar på vei hjem. Ganske smart, egentlig! Litt drink-stemning er alltid god stemning. Dessverre blir den nokså mektig i store doser.

Terningkast: 4

Mari: - Jeg synes den smaker altfor mye kaffe.

Terningkast: 3

Kristin: - Det smaker som en «dagtid-Bailey’s»! Det er null problem med en liten shot, men en boks med dette blir altfor mye. Lurer på hvordan det er å helle en liten skvett av dette i vanlig kaffe?

Terningkast: 4

Margrethe: - Kaffefolk vil synes denne er god. Kanskje den til og med hadde litt lite kaffesmak. Siden det faktisk står «espresso» på den, kunne jeg tenkt meg litt mer kaffepreg. Dette smaker, for meg, litt som sjokolademelk med et snev av kaffesmak. Jeg ville heller valgt denne fremfor vanlig sjokolademelk, da. Den er åpenbart avhengig av om du liker kaffe eller ikke.

Terningkast: 5

Samlet terningkast: 4

Espresso and Milk

Hanna: - Nei, uff, denne var j*vlig. Den både lukter og smaker sur H-melk. Yuck!

Terningkast: 1

Kristin: - Dette smaker som kaffe med melk som har stått altfor lenge på pulten.

Terningkast: 2

Mari: - Denne ga meg absolutt ingenting, og den lukter ekkelt. Gir meg dessuten en merkelig ettersmak i munnen som trekker ned karakteren enda mer.

Terningkast: 2

Astrid: - Jeg likte godt smaken på denne og den er ikke altfor søt, men lukten river litt i nesa, og minner mest om melk som er utgått på dato. Dessverre trekker det ned, og jeg må være streng. Jeg som hadde så mye håp for denne:(

Terningkast: 3

Se flere Side2-tester på video under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!