NYE SMAKER: Coca-Cola lanserer i disse dager to nye brustyper med kanelsmak - en variant med og en uten sukker.
NYE SMAKER: Coca-Cola lanserer i disse dager to nye brustyper med kanelsmak - en variant med og en uten sukker. Foto: Produsenten.

Brustest

Side2 tester Coca-Cola med kanelsmak

Er de nye cola-typene hot eller not? Finn ut hva vi synes i vår uhøytidelige smakstest!

Publisert Oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Coca-Cola slipper to nye, juleinspirerte brustyper frem mot jul. Brusen er to colaer med smak av kanel, og kommer i varianter med og uten sukker.

I Side2 har vi lang tradisjon for testing av brusnyheter, og denne sjansen kunne vi rett og slett ikke la gå fra oss, selv om det er godt over en måned til vi vanligvis gjennomfører vår årlige julebrustest. Mer om det senere.

Om testpanelet: Testen er utført av redaksjonens brusentusiaster, og er en uhøytidelig smakstest. Vi er vanlige forbrukere, og alltid mest opptatt av om ting er digg eller ikke.

Slik utførte vi testen: Vi satte brusen i kjøleskapet i fire timer for at den skulle bli ordentlig avkjølt. Ingen av panelets deltakere har tidligere smakt noen av disse colavariantene.

I testen har vi bedømt aroma, smak og ettersmak, i tillegg til helhetsinntrykk. Vi deler våre umiddelbare reaksjoner som kanskje kan hjelpe deg til å finne ut om du bør shoppe eller droppe denne brusen til/før jul.

UNDER TESTEN: Deler av testpanelet under cola-testen.
UNDER TESTEN: Deler av testpanelet under cola-testen. Foto: Side2.no

Coca-Cola med kanelsmak (uten sukker)

Hanna: - Jeg forventet mer kanelsmak, og det smakte litt lite. Likevel synes jeg denne var nyyyydelig. Julestemning!

Terningkast: 5

Mari: - Brusen lukter bare kanel når den er på flasken. Ellers smaker den helt likt vanlig cola. Smaken er kunstig og jeg har en mistanke om at aspartamen tar vekk mye av kanelsmaken. Det er tydeligvis så lite kanel at de ikke oppgir det på innholdsfortegnelsen en gang.

Terningkast: 3

Astrid: - Den smakte digg og alt det der, men kanelsmaken er som en fis i en storm – sporløst forsvunnet. Kjære Coca-Cola, gi meg noe med litt futt i! Vanligvis er jeg skeptisk til slike nye smakskombinasjoner på så etablerte merkevarebrus, men kanelen harmonerer så bra med cola-smaken at jeg egentlig har skikkelig troa på denne varianten.

Terningkast: 3

Kristin: - Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg synes. Jeg forventet et digg kanel-smell med denne, men dette smaker bare vanlig cola. Skulle ønske den smakte slik den luktet! Scoren på julestemningsbarometeret er laaangt nede.

Terningkast: 3

Nina: - Dette er en hån mot Coca-Cola. Jeg er cocaholiker, så dette er veldig hellig for meg. Først nå har jeg lært meg å drikke Coca-Cola uten sukker. Denne har bare slapp smak.

Terningkast: 2

Samlet terningkast: 3

TIL TESTING: De to cola-typene som skulle til pers i Side2s test.
TIL TESTING: De to cola-typene som skulle til pers i Side2s test. Foto: Side2.no

Coca-Cola med kanelsmak (med sukker)

Mari: - Jeg drikker egentlig ikke cola, men denne var GOD! Og så tror jeg teorien min om at aspartam stjeler kanelsmaken stemmer. Denne smakte mye mer kanel.

Terningkast: 5

Nina: - Denne var i alle fall bedre enn den sukkerfrie varianten. Jeg ville aldri kjøpt den i butikken selv, men den kan kanskje bli god hvis den serveres iskald med masse isbiter og kanskje litt sitron i.

Terningkast: 4

Astrid: - Åh hallo, julenissen! Dette var skikkelig godt. Jeg ser meg selv drikke denne til julemiddagen, i alle fall som aperitif! Smaken av kanel er mye mer fremtredende her enn i den sukkerfrie varianten, og er i tillegg en god match med den originale cola-smaken, og det blir god harmoni og en fest i munnen. Her snakker vi en skikkelig bra kombinasjon (nesten som Pepsi Twist, som jeg savner den dag i dag). Jeg ville nok blitt kvalm etter flere glass, men som en liten velkomstdrink eller lignende må den jo være perfekt.

Terningkast: 5

Kristin: - Liker du kanelbrus, liker du denne. Finnes det i det hele tatt noe som heter kanelbrus?

Terningkast: 5

Hanna: - Merkelig, men jeg likte den uten sukker bedre. Her fikk jeg en litt sur ettersmak. I tillegg skulle jeg ønske kanelsmaken var mer fremtredende!

Terningkast: 3

Samlet terningkast: 4

Se flere av Side2s brustester under!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!