Asiatisk dragon bowl med peanøttsaus med koriander og balsamico. 
Asiatisk dragon bowl med peanøttsaus med koriander og balsamico.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up

Mat

Oppskrifter på fristende matpakke

Publisert Oppdatert

Matpakke er så mye mer enn brødskive! Sjekk disse fristende favorittene, og pakk med deg luksus i bagen.

Asiatisk dragon bowl med edamame og peanøttsaus

1–2 porsjoner

Denne sunne vegetarlunsjen blir garantert en ny favoritt. Og peanøttsausen er virkelig prikken over i-en.

Du trenger:

50 g ris (rød eller brun), kokt
i grønnsaksbuljong
50 g frosne edamame soyabønner, kokt i saltet vann
½ gulrot
¼ paprika, blanding av rød og gul
10 sukkererter
2 reddiker
3 cm agurk
Sesamfrø til pynt

Peanøttsaus:

80 g peanøttsmør
1 ½ ss riseddik
2 ss soyasaus
2 ss agavesirup (eller honning)
2 ss vann
1 ts fersk ingefær, revet
½ fedd hvitløk, revet

Slik gjør du:

Kok risen etter framgangsmåten på pakningen, men ha i en halv terning med grønnsaksbuljong i kokevannet. Sett til side for å avkjøle.

Kok opp vann med en klype salt til de frosne edamamebønnene. La dem ligge i vannet i 1 minutt. Avkjøl.

Bruk en potetskreller til å lage tynne skiver av gulroten. Gjør det samme med paprikaen. Legg sukkerertene i iskaldt vann i et par minutter. Skjær reddikene og agurken i tynne skiver med en ostehøvel.

Peanøttsaus: Pisk sammen peanøttsmør, riseddik, soyasaus, agavesirup og vann. Ha i revet ingefær og hvitløk. Rør alt godt sammen. Ha i litt mer vann hvis du synes sausen blir for tykk.

Pakk alle ingrediensene til lunsjen i en plastboks og ha peanøttsausen i en liten boks for seg selv. Ha gjerne et lag med ris i bunnen av boksen, under de andre ingrediensene. Ha sesamfrø i en egen pose og pynt retten før du spiser.

Fargerik pastasalat. 
Fargerik pastasalat.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up

Fargerik pastasalat med koriander og balsamico

1–2 porsjoner

Du trenger:

100 g pasta (Fusilli eller Farfalle tricolore)
½ middels søtpotet, kokt
i terninger
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
10 cherrytomater – delt i to
¼ ts salt
½ ts sukker
50 g svarte bønner, ferdig kokte
¼ gul paprika, i terninger
¼ rød paprika, i terninger
Fersk koriander
Kremet balsamico

Slik gjør du:

Kok pastaen «al dente», omtrent 1 minutt kortere enn angitt på pakningen. Sett til side for å avkjøle.

Skrell søtpoteten og del den opp i terninger. Kok søtpotetterningene i ca. 10 minutter, til de så vidt har blitt myke. Avkjøl.

Varm olivenolje i en stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og stek i et par minutter. Tilsett cherrytomater, salt og sukker. La det steke i noen minutter til. Bland inn svarte bønner, gule og røde paprikaterninger og litt hakket koriander. Avkjøl. Bland sammen pasta, søtpotet, blandingen fra stekepannen og litt kremet balsamico i en stor bolle.

Overfør alt til en lunsjboks, og pynt med ferske korianderblader og kremet balsamico.

Byggrynsalat med fetaost. 
Byggrynsalat med fetaost.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up

Byggrynsalat med fetaost

1–2 porsjoner

Du trenger:

100 g byggryn
3 ss soltørket tomat, hakket
30 g fetaost i små terninger
50 g kikerter, ferdig kokte
15 oliven, delt i biter
3 ss fersk pesto
Kvernet pepper

Slik gjør du:

Ha rikelig med vann med en klype salt i en middels stor kjele, kok opp. Ha i byggryn og kok i ca. 20 minutter. Tøm av vannet og skyll byggrynene i kaldt vann for å avkjøle dem.

Bland inn soltørket tomat, fetaost, kikerter, oliven og fersk pesto. Ha i kvernet pepper etter smak, og rør godt sammen. Ha gjerne på litt fersk basilikum på toppen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!