Foto: Pressefoto

Kaffe

Starbucks lanserer vegansk pumpkin spice latte

Gladnyhet til veganer-kaffeelskere!

Publisert Oppdatert

Glem forbrukerøkonomenes stadige advarsler om å bli blakk på å gå i latte-fella på vei til jobb og skole hver dag et lite øyeblikk: Starbucks har nemlig sluppet noen av sine høstnyheter.

Hver høst gleder Starbucks-fans verden over seg til kaffedrikken pumpkin spice latte returnerer til nærmeste sjappe. Ser man til USA, har den såkalte «PSL» nærmest blitt et popkulturelt fenomen og det kryr av artikler om alt fra hvordan du lager den selv til hvor «basic» du er hvis du bestiller den.

Nå føyer kaffegiganten seg inn i bølgen av aktører som også ønsker å tilby norske kunder veganske alternativer av allerede kjente merkevarer.

I år blir latten tilgjengelig i Norge også som vegansk variant, hvor du kan velge din foretrukne, plantebaserte base: havre, mandel, soya eller kokosmelk. Den har allerede vært tilgjengelig som vegansk variant ett år i USA.

Les også: Derfor skriver angivelig Starbucks navnet ditt feil

- Vår elskede pumpkin spice latte er definisjonen av høst for mange, og vi får nå spørsmål daglig om når den kommer tilbake. Spørsmålene kommer så tidlig som på våren. Vi elsker å se engasjementet til våre gjester hver høst og i år er vi ekstra glade for å kunne tilby en vegansk variant av klassikeren, sier Sophie Linnusaar, brand manager for Starbucks i Norge/Sverige.

Det var Peter Dukes som lagde Pumpkin Spice Latte for første gang i 2003, og han skal ha vært inspirert av smakene som oppsto når man spiste gresskarpai og drakk espresso til. Ved bestilling skriver fortsatt kjedens baristaer «PSL» som kode på koppen.

Det kan være greit å vite at ved å bestille en middels stor latte av denne typen laget på mandelmelk, får du i deg 44 gram sukker, ifølge kjedens egen innholdsdeklarasjon. Er latten laget på lettmelk, er sukkerinnholdet på 52 gram.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!