DIGG: Bananer er skikkelig deilig snacks, men hvordan får du dem til å holde lengst mulig? Internett gir deg svaret.
DIGG: Bananer er skikkelig deilig snacks, men hvordan får du dem til å holde lengst mulig? Internett gir deg svaret. Foto: Westend61 / Getty Images

Lifehack

Slik unngår du brune bananer

Trikset skal øke holdbarheten til det populære mellommåltidet.

Publisert Oppdatert

Innimellom velsigner internett oss med smarte tips og triks som gjør livet litt enklere.

Denne gangen gjelder det et problem de fleste av oss har vært borti en eller annen gang: bananer som blir brune bare så altfor fort.

Women's Health Mag har derfor snakket med ekspertene om hvordan du kan motvirke dette ved hjelp av enkle grep når det gjelder både innkjøp og oppbevaring av det populære mellommåltidet.

Bananer er ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt, bra både før og etter fysisk aktivitet. Dette fordi den inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre fruktslag. I tillegg er den en kilde til både vitamin B6, kalium og kostfiber.

Så hvordan unngå at bananer blir brune?

Først av alt bør du unngå å kjøpe bananer innpakket plast i butikken, råder klinisk ernæringsfysiolog Abby K. Cannon.

Grunnen er etylengass, som bananer utsondrer naturlig. Etylengass gjør at modningsprosessen går raskere, og du bør derfor droppe å oppbevare bananer i pose. Du «fanger» nemlig etylengassen inne i posen hvis du ikke pakker dem ut.

Du kan også pakke inn bananstilkene i plastfolie (eller en grønnere variant, som bivokspapir). Det er nemlig gjennom stilkene at mesteparten av etylengassen utsondres.

Forfatter av «Waste-Free Kitchen Handbook», Dana Gunders, sier til nettstedet at du bør la bananene være i klase og ikke rive dem fra hverandre, men akkurat her vet vi at de lærde strides. Andre mener nemlig at du bør skille bananene fra hverandre, slik om PureWow.com.

- Jo mer etylen bananene eksponeres for, jo fortere vil de modne, sier Gunders.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!