Vibeke Klemetsen (43) inviterer inn på kjøkkenbenken sin.
Vibeke Klemetsen (43) inviterer inn på kjøkkenbenken sin. Foto: Hans Ola Herøy

På kjøkkenbenken

Dette spiser Vibeke Klemetsen

Vibeke opplever at et plantebasert kosthold får henne til å føle seg bra. I løpet av hverdagen blir det derfor mye digg, næringsrik vegetarmat for yogainstruktøren.

Publisert Oppdatert

Vibeke Klemetsen
Alder: 43 år
Gjør: Yogalærer, programleder og forfatter
I tillegg: Medeier i yoga- og treningsmerket Run & Relax
Instagram: @vibekeklemetsen

Frokost

– Jeg starter alltid dagen med et glass vann med kollagen, en pille probiotika og en kopp kaffe med soyamelk. Har jeg tid hender det at jeg lager meg en ferskpresset juice av selleri. Jeg spiser aldri frokost tidlig fordi jeg praktiserer yoga hver dag mellom klokken 8.30 og 10.30.

- Mitt første måltid blir ved 11-tiden, og da spiser jeg enten en banan, tar en smoothie, et plantebasert mellommåltid laget av soya eller lignende, eller et par knekkebrød i bilen på vei til jobb.

ShapeUps kommentar: – Når på dagen man spiser frokost er helt individuelt og det viktigste er at man finner noe som fungerer for seg og sin kropp. Du har funnet dine gode rutiner med morgenyoga før frokost og vet at dette passer best for deg. Her blir det nevnt mange gode frokostmuligheter!

Vibeke Klemetsen starter dagen med en kopp kaffe med soyamelk.
Vibeke Klemetsen starter dagen med en kopp kaffe med soyamelk. Foto: Unsplash

Lunsj

– Til lunsj blir det ofte suppe. Kantina på jobb lager fantastiske supper og jeg elsker varm lunsj. På sommeren blir det mer salat, og da blir det masse godsaker i form av bønner, cottage cheese eller annen ost, avokado og en veldig god dressing.

ShapeUps kommentar: - Både supper og salater kan varieres i det uendelige med ulike grønnsaker og råvarer som gir deg massevis av god næring. For å sikre seg en mer mettende suppe så er det lurt å sørge for at man får i seg gode proteinkilder – for eksempel fisk, kylling, egg, soya eller belgfrukter. Et godt stykke brød ved siden av smaker også godt.

Vibeke Klemetsen elsker en god suppe til lunsj.
Vibeke Klemetsen elsker en god suppe til lunsj. Foto: Unsplash

Middag

– Vi er en aktiv familie og det er alltid noen som skal rekke trening eller aktiviteter på ettermiddagen. Derfor har vi valgt å ha middagslevering. Dette letter hverdagen for meg. Jeg vet at vi spiser variert og får i oss mye av det vi trenger av sunn mat, og jeg er opptatt av at vi spiser grønnsaker hver dag. På dager vi ikke har levering får barna velge og da kan det fort bli pizza, nudler eller pannekaker.

ShapeUps kommentar: - Middagslevering er helt klart med på å gjøre hverdagen enklere for mange og det er mye sunt og godt å velge mellom. Kjempebra at du er opptatt av grønnsaksinntaket da dette gjør godt for både liten og stor.

Vibeke Klemetsen tar mer enn gjerne pizza til middag.
Vibeke Klemetsen tar mer enn gjerne pizza til middag. Foto: Unsplash

Kveldsmat

– Jeg spiser ofte et måltid til kvelds, og da velger jeg alltid to knekkebrød med kaviar og hvitost som kanskje er noe av det beste jeg vet.

ShapeUps kommentar: - Det enkle er ofte det beste! Knekkebrød med kaviar og hvitost er en favoritt hos mange som bidrar med mange gode næringsstoffer.

Popcorn er en snacksfavoritt.
Popcorn er en snacksfavoritt. Foto: Unsplash

Favorittsnacks

– Jeg elsker popkorn, men jeg er også ganske god på småspise sjokolade.

ShapeUps kommentar: - Med et så sunt og næringsrikt kosthold som du har, er det selvfølgelig rom for å kunne kose seg med noe snacks innimellom. Som du selv også nevner er balanse viktig for at kostholdet ikke skal bli for strengt og kjedelig.

Mellommåltider på farta

– Jeg prøver alltid å ha nøtter i veska eller i bilen, fordi sulten plutselig tar overhånd, men innimellom når jeg vil ha noe ekstra godt, kjøper jeg yoghurtnøtter.

ShapeUps kommentar: - Nøtter er smart å ha med når man er på farta. Det er enkelt og praktisk å ha i veska, og bidrar blant annet med sunne fettsyrer.

Alltid i kjøleskapet

– Kaviar, hvitost og ingefær samt plantebaserte drikker (soya, mandel og havremelk) som jeg har i kaffen hver dag.

ShapeUps kommentar: - Smarte og gode ingredienser som kan brukes til mye forskjellig i matlaging.

Favorittoppskrift: Bananpannekaker

Bananpannekaker er Vibeke Klemetsens favorittoppskrift.
Bananpannekaker er Vibeke Klemetsens favorittoppskrift. Foto: Unsplash

Du trenger:

2 modne bananer

2 dl lettkokte havregryn

1 dl soyamelk (eller annen plantebasert melk)

1 ts bakepulver

2 egg

0,5 ts vaniljepulver

Kokosolje til steking

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en blender, og stek små pannekaker på en stekepanne. Server med bær og gjerne litt lønnesirup.

Vibekes kostholdstips

– Som ellers i livet er jeg veldig opptatt av balanse, og det samme gjelder når det kommer til mat. Jeg har alltid vært veldig opptatt av å spise sunt og næringsrikt, og tenderer til vegetar og masse plantebasert mat. Men jeg er også veldig glad i å kose meg med det jeg har lyst på innimellom. Det kan ikke bli for strengt, det er kjedelig.

- Plantebasert mat gir meg mer energi, og jeg føler meg mye bedre, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke spiser kjøtt innimellom. Jeg tror det er viktig å planlegge måltider og ha en plan på hva du ønsker å spise. Å lage opp mat i forkant er også et godt tips – lag ekstra av middag eller lunsj som du har i fryseren eller kjøleskapet.