KLARE TIL DYST: Her er gjengen som skal lære seg de ulike danse-genrene under årets «Skal vi danse». Fra venstre, Christian Strand, Adrian Sellevoll, Jan Tore Kjær, Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Sandra Borch, Aleksander Hetland, Emilie «Voe» Nereng, Victor Sotberg, Isabel Raad, Trine Haltvik, Bahareh Letnes og Per Sandberg.
KLARE TIL DYST: Her er gjengen som skal lære seg de ulike danse-genrene under årets «Skal vi danse». Fra venstre, Christian Strand, Adrian Sellevoll, Jan Tore Kjær, Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Sandra Borch, Aleksander Hetland, Emilie «Voe» Nereng, Victor Sotberg, Isabel Raad, Trine Haltvik, Bahareh Letnes og Per Sandberg. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Disse stjernene skal stråle på parketten

Lørdag 31. august er det premiere på den 15. sesongen av TV 2s realityserie «Skal vi danse». Programlederne Katrine Moholt (45) og Anders Hoff (43) har store forventninger til årets 12 kjendis-deltagere.

Sist oppdatert

– Det er veldig variert cast med mange fine folk. Mennesker med ulike historier de kan fortelle. Det gagner programmet vårt, smiler Anders.

– Det er gøy at vi har alt fra politikere, bloggere og realitystjerner til idrettsutøvere, legger Katrine til.

– Jeg har en mistanke om at de kan bli flinke til å danse også, tilføyer makkeren.

Duoen forteller at de har gledet seg lenge til å komme i gang med «Skal vi danse» igjen.

– Det er kjempedeilig. Noen har en jobb de ikke gleder seg til å begynne på med igjen etter ferien, men jeg så veldig frem til det. Ikke det at jeg ikke har det fint med familien altså, skratter Hoff.

– Ja, jeg kan nesten ikke vente, stråler Moholt.

SPENT DUO: Anders Hoff og Katrine Moholt leder årets «Skal vi danse», og gleder seg til en spennende dansehøst uten for mange feiltrinn.
SPENT DUO: Anders Hoff og Katrine Moholt leder årets «Skal vi danse», og gleder seg til en spennende dansehøst uten for mange feiltrinn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Må slå den andre politikeren

Sandra Borch (31), Senterparti-politiker

- Hvordan er dine forventninger?

– Den siste tiden har jeg tenkt: «Herlighet, hva er det jeg har sagt ja til å være med på?». Men nå som vi er i gang, kjenner jeg det er en utfordring jeg trenger ved siden av politikken. Jeg skal jo drive valgkamp ved siden av. Litt av grunnen til at jeg stiller opp er for å vise unge med fysiske eller psykiske begrensninger at du må tørre å ta sjanser, være deg selv og stolt av den du er.

- Beskriv deg selv som danser!

– Danseerfaringen jeg har er fra politikken. Senterpartiet er kjent for å like å ta seg en dans. Fra du begynner i ungdomspolitikken hos Senterpartiet og til du sitter på Stortinget er det swing det går i. Det vil vise seg om den erfaringen hjelper her.

- Hvem blir din største konkurrent?

– Nei, her er det virkelig mange forskjellige personer. Jeg kjente ikke alle fra før, men Per Sandberg og jeg har vært politiske konkurrenter, så jeg må nå lenger enn han i konkurransen.

Drømte om å være Katrine Moholt

Emilie «Voe» Nereng (23), blogger

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg håper og tror det blir veldig gøy. Jeg er aller mest med for opplevelsen sin skyld. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var 9–10 år og «Skal vi danse» ble vist på TV for første gang. Da Katrine Moholt vant konkurransen husker jeg at jeg tenkte: «Jeg skulle ønske jeg var henne». Så dette er veldig stas for meg

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg vet ikke, dette er en helt egen type dans, men jeg elsker å danse. Når jeg hører musikk danser jeg. Nå håper jeg at jeg kan lære hvordan jeg skal bevege meg i ulike dansegenrer.

Hvem blir din største konkurrent?

– Jeg tror kanskje Alexander, han er vant til å trene mye og jeg føler svømmere er veldig smidige

Stiv og lite elegant

Isabel Raad (25), blogger og realityprofil

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg gleder meg masse, jeg tror det blir veldig gøy, men også utfordrende. Dette er ikke noe jeg er vant med, men det blir fint å lære noe som er helt nytt.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg er elendig. Jeg kan ikke danse. Jeg gikk på hip hop og turn da jeg var 13 og 14 år, men så begynte jeg på fotball. Etter å ha spilt fotball i åtte år ble jeg både stiv og lite elegant i mine bevegelser. Det kan bare gå oppover i hvert fall. Hvem blir din største konkurrent?

–Jeg tror toppidrettsutøverne er de som vil gjøre det best. De er godt trent og de vet hva de gjør. Vi får vel se på første sending hvem som utmerker seg og ikke.

En opplevelse for livet

Jørgine «Funkygine» Vasstrand (30), blogger, personlig trener og TV-profil

- Hvordan er dine forventninger?

– Det blir utfordrende, gøy og en opplevelse for livet. Er det noen som takker nei til «Skal vi danse»? Utenom utfordringene ved å få familiekabalen til å gå opp, var jeg ikke i tvil om at jeg skulle si ja!

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg er veldig glad i å danse, men jeg har aldri måttet lære meg koreografi eller noe sånn. Vi får se!

- Hvem blir din største konkurrent?

– Det er vanskelig å si. Det kan alltid komme noen som overrasker på dansegulvet. Jeg regner med det blir tøff konkurranse!

Har sagt nei elleve ganger tidligere

Trine Haltvik (54), tidligere håndballspiller og nåværende trener

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg er veldig nervøs, for å være ærlig. Jeg har faktisk takket nei elleve ganger tidligere! Jeg er glad for at jeg kan trene hjemme i Porsgrunn sånn at jeg kan gjøre jobben min på toppidrettsgymnaset og som trener.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg føler ikke at jeg er noe god til å danse. Jeg er keitete, så jeg er veldig spent. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med treningen.

- Hvem blir din største konkurrent?

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har som målsetting å ikke bli slått ut først, ellers kan jeg bare gå ut.

Bahare kan bli største konkurrent

Per Sandberg (59), tidligere FrP-profil

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg sier ja til alt. Dette er nok det tøffeste jeg har sagt ja til noensinne. Dette blir steintøft.

- Beskriv deg selv som danser!

– Treningen blir tøff for en som ikke har rytme eller balanse. Samtidig er jeg glad i dans, men ikke denne type dans. Jeg kan vals, men har aldri terpet på detaljer. Konkurranse er jeg derimot veldig glad i!

- Hvem blir din største konkurrent?

– Bahare blir en stor konkurrent om hun er flink nok til å tenke på detaljer og lytte til dansepartneren. Victor, Funkygine og Christian er også store konkurrenter. Alle har ett eller annet!

Kan bare persisk dans

Bahareh Letnes (29), tannlegeassistent og forretningskvinne

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg håper jeg klarer å holde motivasjonen oppe hele tiden. Jeg tror dette blir utrolig gøy, men samtidig veldig tøft.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg har rytme, men den eneste dansen jeg kan er persisk dans. Standarddansene har jeg aldri vært borti, så jeg må lære alt fra scratch. Per og jeg har danset vals, han var veldig bra!

- Hvem blir din største konkurrent?

– Funkygine, Christian og Victor. Det samme som Per sier.

Forventer galskap og sirkus

Victor Sotberg (28), YouTube-programleder

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg tror det blir helt crazy, jeg tror det blir galskap, sirkus, karneval og utrolig gøy.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg er nok ikke den sterkeste danseren i utgangspunktet, men det er det vi nå skal gjøre noe med. Jeg håper jeg kan «rise to the occasion» og tror jeg kan overraske.

- Hvem blir din største konkurrent?

– Det tror jeg blir Funkygine, jeg har fulgt henne på sosiale medier. Hun er ekstremt myk, sterk og jeg ser for meg at hun kan gjøre de villeste dansestegene og løftene.

Vil imponere sønnene

Christian Strand (39), NRK-programleder

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg gleder meg masse. Jeg er veldig glad i musikk, dans, sirkus og show – alt som er gøy. Å bruke høsten til dans blir helmaks. Sønnene mine gleder seg skikkelig!

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg liker å danse. Om du danser med meg tror jeg du synes det er gøy. Vi får se hvor god jeg er til å ta koreografi, men jeg tror det er et fortrinn at jeg liker å trene. Jeg kan stå i det om det blir vanskelig og hardt.

Hvem blir din største konkurrent?

– Hvis fysikk har noe å si, så er det noen som peker seg ut som bedre trent enn andre. Funkygine og Aleksander er begge godt trente. Victor og Adrian er unge og lekne, mens Per og Trine er voksne og har mer roen.

Ønsker å komme i form og gå ned i vekt

Jan Tore Kjær (50), idrettsleder og tidligere ishockeyspiller

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg har ikke noe store forventninger, men jeg gleder meg til å lære dans. For min del er fysisk helse som er det viktigste. Nå får jeg pushet meg selv til å trene, gå ned i vekt, og få et bedre liv og «jump»-starte igjen. Det er en ære å få lov til å være med. Det skal bli kjempegøy!

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg har aldri danset edru. Nei, da. Jeg kommer fra en familie som var veldig god til å danse. Faren min var norgesmester i swing på 60-tallet. Så jeg har litt press på meg, men har aldri danset selv. Broren min danset, men jeg gikk rett til ishockeyen.

- Hvem blir din største konkurrent?

– Det er nesten umulig å si. Det er mange bra trente mennesker her, men det jeg tror det handler om, er å ha en blanding av sjarm og progresjon. Å vinne publikum.

Ikke et alternativ å si nei

Adrian Sellevoll (21), realitystjerne

- Hvordan er dine forventninger?

– De er store! Det blir veldig gøy å slenge seg ut i fysisk aktivitet. Det er lenge siden! Jeg har sett på «Skal vi danse» siden jeg var liten. Jeg tror alle har en indre drøm om å delta. Det var ikke et alternativ å si nei.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg er en helt forferdelig danser. Jeg har moves på byen, men ikke stort mer enn det ...

- Hvem blir din største konkurrent?

– Funkygine og Isabel blir store konkurrenter. Og Per Sandberg selvsagt! Han er en luring! Jeg kjenner ikke alle fra før, men jeg tror det er mange utfordrere her!

Skrekkblandet fryd

Aleksander Hetland (36), tidligere svømmer

- Hvordan er dine forventninger?

– Jeg har prøvd å legge igjen forventningene. Jeg håper jeg kan få noen positive opplevelser, men det er veldig vanskelig å vite hvordan jeg responderer på dette. Jeg har ikke hatt én eneste dansetrening. Familien min reagerte også med skrekkblandet fryd da jeg takket ja.

- Beskriv deg selv som danser!

– Jeg tror jeg er ganske dårlig, men jeg tror jeg kan lære det. Jeg har ingen forutsetninger for å gjøre det bra her.

- Hvem blir din største konkurrent?

– De som har drevet litt med dans har nok en fordel. Bahare har gjort det, Christian er i god form, og jeg tror han har danset mer enn han innrømmer.

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2019, og sist oppdatert 05/02 2020