View this post on Instagram

Kan ikke gjøre noe annet enn å le 😬

A post shared by J U L I A N Y L A N D (@julianyland) on

Influensernytt

Julia Nyland flytter bloggen

- Nå er jeg tilbake der hele denne reisen startet.

Publisert Oppdatert

Blogger Julia Nyland (26) har flyttet bloggen fra eget domene til blogg.no. I innlegget «Tilbake der alt startet» på den nye bloggen, skriver hun:

«Hovedgrunnen til at jeg flyttet bloggen, er fordi blogg.no har toppliste, som ikke UI har».

Moldenseren skriver videre at hun synes topplisten, hvor de mest trafikkerte bloggene på plattformen rangeres etter lesertall, oppleves mer motiverende. Nyland har de siste årene vært en del av influensernettverket United Influencers, og de vil fortsatt ha en kommersiell finger med i spillet.

«Nå er jeg tilbake der hele denne reisen startet for over 10 år siden. Den tiden da ingen visste hva blogg var, fnyste av oss småjenter som gadd å bruke tiden på dette og så for seg at blogging var en epoke som kom til å gå over like fort som den kom. Men her sitter jeg altså, så mange år senere, på kontoret å oppdaterer levebrødet mitt. In your face! Sorry, sykt klisje å si. Måtte bare.»

Vi gjør oppmerksom på at Side2 eies av Egmont Publishing, som også eier blogg.no.

Ønsket seg miljøskifte

- Jeg trengte et lite miljøskifte da jeg har blogget under United Influencers sin egen plattform siden 2015. Dessuten synes jeg det er litt gøy med topplisten til blogg.no, som gir et lite «spark i baken», da alle kan se statistikken din! United Influencers kommer fremdeles til å ta hånd om den kommersielle delen av mine sosiale medier, sier hun til Side2.

- Hvilke fordeler ser du ved å blogge på blogg.no?

- Det høres kanskje veldig rart ut, men min største motivasjon for plattformbytte var faktisk topplisten. Jeg har jobbet fulltid som blogger i veldig mange år nå, så det var mye for å få tilbake litt motivasjon. Noe jeg allerede merker! Dessuten er det lettere for leserne å «finne» meg på blogg.no, noe som forhåpentligvis skaper mer engasjement og trafikk.

Trengte pust i bakken

Julia Nyland begynte å blogge i 2009, da hun var 16 år gammel, og bloggen har fulgt henne hele hennes voksne liv.

- Bloggen min har jo utviklet seg i takt med meg som menneske i de 10 årene jeg har holdt på. Jeg kommer til å fortsette å skrive om hverdagen min både i Bergen og Oslo som jeg pendler imellom, nye prosjekter, hverdag, mat og selvfølgelig tanker om aktuelle temaer, sier hun.

- Akkurat nå har jeg en rolige periode i livet, om man kan si det på den måten. Jeg tilbringer mye tid i Bergen med kjæresten og bonusbarna og har hatt et behov for et litt «a4-liv». Som regel er jeg alltid på farten, reiser mye og er med på alt som skjer, så nå føles det godt med en liten pust i bakken. Ellers jobber jeg som vanlig fullt med mine sosiale medier, og er veldig optimistisk for tiden i vente!