Krusedullen over de to l-ene gjorde at Fillan ble til Fittan på juleinvitasjonen til Filadelfiakirken.
Krusedullen over de to l-ene gjorde at Fillan ble til Fittan på juleinvitasjonen til Filadelfiakirken.

Kirken var litt uheldig med juleinvitasjonen

Da den svenske Filadelfiakirken skulle innvitere til jul inviterte de like godt til «Jul i Fittan»

Publisert

Bilde av invitasjonen tar nå av i sosiale medier i Sverige.

Filadelfiakirken i Öckerö i Sverige inviterte i en annonse til en tradisjonell julefeiring i kirken på julaften. Men på grunn av den sirlige skrifttypen i tittelen på invitasjonen ble Jul i Fillan (Filadelfia, red. anm) til «Jul i Fittan», altså den svenske betegnelsen på en kvinnes kjønnsorgan.

Da feilen ble oppdaget, ble annonsen tatt bort, men da vard et allerede for sent.De aller fleste tar feilen med stor humor, også andre kirker.

Kirkevergen i Linhamns kirke i Sverige sier at der er jo den delen av kroppen barn fødes fra. Han har selv ikke skrevet tweeten fra kirken, som også går som er farsott på Twitter, men ler av meldingen, skriver Expressen.

Filadelfiakirkens kommunikasjonsansvarlig Sofia Utbult beklager feilen.

- Det begynte å komme inn meldinger til oss «ha ha, se hva det står». Vi tenkte, hjelp hva skal vi gjøre. Vi tok den bort med en gang, men da hadde noen delt den allerede, sier hun til Dagens Media.

Les også: Ser du tabben på etiketten?

Hun legger til at ingen i kirken oppdaget feilen.

- Vi så det virkelig ikke. Kirken vår kalles jo for Fillan. Det kommer an på øyet som ser hva som står der, sier hun og lover bedre korrekturlesing neste gang.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!