Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Test av sukkerfri julebrus fra Ringnes: Terningkast 6

Dette er folkets dom over julebrus uten sukker.

Publisert

(SIDE2):- Denne kommer jeg til å kjøpe framover, sier Gunn Hilde (26).

Forrige uke kom nyheten om at Ringnes slipper julebrus uten sukker. Nå er brusen  i butikk.

Vi kjøpte inn julenyheten og tok den med ut på gata. Hva synes folket om «Lett julebrus uten sukker» fra Ringnes?

- Vi er for sukkerfrie produkter, og dette er vel det eneste sukkerfrie julebrus-alternativet, sier venninnene Gunn Hilde og Tone (26).

Begge er generelt veldig glad i julebrus, og er enige om at de går til innkjøp av den tradisjonelle drikken 1.desember, og drikker den gjennom hele julen.

Vi har latt ti tilfeldige personer smake på den nye sukkerfrie brusen, og bedt dem kommentere smak og gi terningkast. Her kan du se meningen fra noen av testpersonene. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Screen9v2

Julebrus-nyheten får toppscore

De fleste i vår uhøytidelige smakstest er enige om at de kommer til å kjøpe den sukkerfrie varianten, framfor de andre julebrusene i år. Den laveste terningen som ble trillet var fire, ellers fikk brusen så og si toppscore.

- Denne var god. Jeg kommer til å kjøpe den, sier Amanda (20)

Kristine (20) understreker at hun drikker mest sukkerfritt, og er derfor positiv til nyheten.

Ingvar (43) er derimot noe skeptisk.

- Julebrus uten sukker er nedtur, sier han og ler, før han smaker:

- Jeg kunne faktisk drukket opp denne. Og det kan jeg ikke med Cola light for eksempel.

Terningkast på vår smakstest: 6

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Etterspørsel etter sukkerfri julebrus

For fire år siden ble det opprettet en Facebook-side som etterlyste en lettvariant for diabetikere, og andre som ikke ønsker å få i seg så mye sukker. Nå er etterspørselen blitt hørt, og «Lett julebrus uten sukker» selges i butikk.

- Vi har opplevd en stadig økende etterspørsel etter en sukkerfri variant og synes det er meget gledelig å kunne tilby dette i år, har Nicolay Bruusgaard i Ringnes tidligere uttalt til Side2.

– Hamar og Lillehammer julebrus er Norges desidert største julebrus. De siste årene har vi opplevd en stadig økende etterspørsel etter en sukkerfri variant. Det er derfor meget gledelig å kunne tilby dette i år, fortsetter han.

Side2 tester julebrusen hvert år, en test som mange har sterke meninger og følelser rundt - de fleste mener at den beste julebrusen kommer fra sitt eget hjemsted. Vi er derfor tidligere blitt beskyldt for å ha fått betalt for å gi vinneren best karakter.

LES OGSÅ MATTESTENE:

TEST: Billig røkelaks slaktes

Hvilken Kvikk Lunsj bør du velge?

SJOKOLADETEST: Smaker billig eller «dyr» melkesjokolade best?

Test av godteri- og snacksnyheter

Vi har testet de nye grønnsakspølsene

Her kan du se video fra fjorårets julebrus-test:

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!