Foto: (Colourbox)

Studie: Treningsbagen din er en bakteriebombe

Fant også avføring i bagene.

Publisert

(SIDE2): Du liker å trene – kjenne blodet pumpe, musklene bli sterkere og kondisjonen bli bedre. De mentale fordelene er like store som de fysiske. Men kanskje de faktisk er større – i hvert fall dersom du er en av mange som har en skitten treningsbag.

LES også: Om du sover med kjæledyret i senga bør du vite dette

Britiske Initial Washroom Hygiene har foretatt en test av treningsbager på treningssentre, og vi tror vel ikke det står så veldig annerledes til her hjemme. For de fant at det er bakterier i over 60 prosent av dem – og det også bakterier av typen man finner i avføring, E.coli-bakterier, og som potensielt kan være farlige.

Det er ikke nødvendigvis du selv som er den skitne, bakteriene kan like gjerne komme fra treningssenteret. I 2014 skrev vi om en test utført av TV 2 hjelper deg, som hadde funnet avføringsbakterier hos flere av de mest populære treningssentrene – i dusjen, på treningsutstyr og i garderobene.

Faktisk var en av dusjene som ble testet, 700 ganger mer skitten enn doen på McDonalds.

De verste bakterie-bagene er de i skinn, sammenlignet med de i nylon eller kanvas. Og de aller verste hadde sju ganger så høyt innhold av E.colibakterier som de anbefalte grenseverdiene. De kan potensielt føre til oppkast og diaré.

- Treningsbager er bærbare; vi tar dem med oss inn i hjemmet vårt, der vi jobber, i bilen og på kollektivtransporten. Dersom de er fulle av smittsomme bakterier, kan de potensielt overførere sykdom, sier lege Peter Barratt til Initial.

Så hva kan du gjøre for å redusere bakteriemengden når du trener?

*Vask hendene og bruk håndsprit – jo flere ting du tar på, jo flere bakterier overføres.

*Tørk av apparater og utstyr både før og etter bruk.

*Dusj rett etter trening, og vask treningsklær og –håndkle etter hver økt.

*Vask eller rengjør treningsbagen din.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!