Foto: (Colourbox)

Støvsuger du riktig?

Mange gjør dette feil.

Publisert

(SIDE2): Støvsuging er en kjedelig, men nødvendig del av hverdagen. For et best mulig resultat, er det selvsagt lurt å støvsuge på riktig måte. Men hvordan støvsuger man riktig?

Les også: 10 ting du burde vite før du flytter hjemmefra.

Today.com har spurt vaskeekspert (ja, det fins eksperter på det også) Leslie Reichert om hjelp. Hun forteller at mønsteret du støvsuger i er viktig - og kanskje ikke helt som du trodde.

- Jeg støvsuger i M-form, og går over det samme området to eller tre ganger, sier hun.

M-en kan for øvrig byttes ut med en W.

Foto: (Colourbox)

Reichert anbefaler at du ikke har det for travelt underveis, men at du ikke trenger å støvsuge veldig sakte hvis du har en støvsuger med god sugeevne.

- Men ikke vær like rask som Bippe Stankelbein, anbefaler hun.

Les også: Derfor klarer ryddige folk å ha det ryddig

Her er noen andre støvsugertips:

1. Støvsug i begge retninger

Hvis du bare støvsuger i én retning, får du ikke med deg alt støvet. Og her snakker vi ikke bare om å støvsuge fram og tilbake. Ifølge HouseBeautiful.com bør du støvsuge både nord-sør og øst-vest.

2. Bruk riktig tilbehør

Sjekk hva som følger med støvsugeren når du kjøper den, og bruk alle elementene. Ofte er det for eksempel ulike støvsugerhoder til tepper og gulv.

3. Fjern større gjenstander

Større gjenstander, som mynter, lekeklosser eller binders, bør ikke støvsuges. Store ting kan ødelegge støvsugeren.

4. Ikke fyll opp støvsugerposen

Mange venter med å bytte støvsugerpose til den er helt full. Det er en dårlig idé. Blir støvsugerposen for full, reduseres sugeevnen betraktelig. Man anbefales å bytte støvsugerpose når den er to tredjedels full.

5. Tørk av overflater først

Det er ikke noe poeng i å støvsuge først og tørke støv etterpå. Overflatene er ofte støvete, og du får ikke tørket vekk alt støvet. Det legger seg derfor på gulvet og teppet - og du må støvsuge en gang til for å få det helt rent.

Kilder: HouseBeautiful.com, ConsumerReports.org, AllergyAndAir.com.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!