HUSKER DU PÅ DETTE? Kvinnekroppen har flere erogene soner enn klitoris.
HUSKER DU PÅ DETTE? Kvinnekroppen har flere erogene soner enn klitoris. Foto: Tara Moore / Getty Images

Seksualitet

Sju kvinnelige erogene soner du ikke bør overse

Kvinnekroppen er så mye mer enn klitoris.

Publisert Oppdatert

Når man sier ordet «erogene soner», er det fort gjort å kun tenke på kjønnsorganer, men det finnes litt mer til bildet enn bare klitoris og vagina. Faktisk kan du få en langt mer sexy opplevelse dersom du inkluderer hele kroppen, med alle dens erogene soner.

Women's Health Mag har tatt en prat med tre sexeksperter om hvilke erogene soner på kvinnekroppen mange kanskje ignorerer til daglig.

Erogene soner er kort fortalt områder på kroppen vår som kan være med på å skape følelsen av opphisselse når de blir stimulert, forklarer sexolog, sexterapeut og doktorgradsinnehaver Jenni Skyler til magasinet.

Erogene soner finnes også over hele kroppen, og kan også variere fra person til person. Vi har gjengitt noen av de erogene sonene du kanskje ikke har tenkt på her.

Les også: Tre orgasmefakta som får det til å kile

1. Lepper

Leppene dine er svært sensitive, noe som kan forklare hvorfor klining kan føles så bra, forklarer sexolog Glora Brame, doktogradsinnehaver og forfatter av Sex for Grown-Ups.

Prøv å krydre kyssingen med en blanding av lette, sensuelle kyss og lidenskapelig klining.

2. Ører

Det er en god grunn til at mange liker å bli bitt i ørene under forspill - øreflippene våre har nemlig masse nervetråder i seg som gjør dem ekstra sensitive.

3. Mage

Magen er et sårbart punkt for oss mennesker, men kan også kobles til opphisselse for mange..

4. Nakke og kragebein

- Nakken er undervurdert, sier Skyler.

- Det er et supersexy punkt.

Hun legger til at jo saktere berøring, jo bedre, uansett om du liker å bli tatt i på en forsiktig måte eller mer hardhendt.

Les også: Ni vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

5. På innsiden av lårene

- Mange kvinner liker å bli tirret her, sier sexolog Skyler.

Hun oppfordrer kvinner til å få partneren sin til å kysse eller ta på dette området og sakte bevege seg mot vulva-området, og tilbake igjen.

6. Øvre og nedre del av ryggen

Selv om det kanskje ikke er det første området du tenker på når du hører ordet «erogen sone», kan dette være et kraftfullt sted å berøre, ifølge Jenni Skyler.

- For at en kvinne skal kunne bli seksuelt opphisset, må hun slappe av.

Fordi mange kan kjenne på stress, spesielt i ryggen, kan en sensuell massasje hjelpe deg å både slappe av og føle deg opphisset. For å få opp den hotte stemningen anbefaler hun å bevege seg lenger ned på ryggen.

- Stedet hvor den nedre delen av ryggen og rumpa møtes, er veldig sensitiv.

7. Vulva

Det er ikke bare klitoris og vagina som kan betegnes som en erogen sone. Hele vulvaområdet, altså den ytre delen av en vagina, er en eneste stor, erogen sone.

Ifølge lege og sexterapeut Stephen Snyder, også forfatter av boken Love Worth Making, handler det hele om tirring. Han oppfordrer å få partneren din til å bruke tungen, fingrene, penis eller et sexleketøy med sirkelbevegelser i dette området.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!