EKTESKAP: Bryllupsplanleggere mener de kan se tegn på om et ekteskap vil vare allerede under planleggingen.
EKTESKAP: Bryllupsplanleggere mener de kan se tegn på om et ekteskap vil vare allerede under planleggingen. Foto: Getty Images

Samliv

5 tegn på at ekteskapet vil vare

Her er tegnene bryllupsplanleggerne legger merke til.

Publisert Oppdatert

Det er ikke bare samlivsterapeuter som vet en ting eller to om ekteskapets potensial, skriver avisen Huffington Post.

Bryllupsplanleggere tilbringer ofte mye tid med par som skal gifte seg i tiden før et bryllup. Hvordan de takler selve planleggingen av bryllupet kan gi en god pekepinn på om ekteskapet varer.

Avisen Huffington Post har spurt en rekke ulike bryllupsplanleggere om hvilke tegn de mener er særlig positive for et langt og lykkelig ekteskap.

Her får du noen av dem:

1. De er villige til å inngå kompromiss

Evnen til å gi og ta er viktig. Ikke bare når man planlegger et bryllup, men også i et forhold. Kanskje betyr det å møtes på midten eller la den andre få viljen sin, vel vitende om at vedkommende hadde gjort det samme for deg.

- Å kunne forstå den andres perspektiv og omstille seg for å finne løsninger begge kan leve med er en nøkkelegenskap, sier Lori Stephenson, grunnlegger av Lola Event Productions i Chicago.

- Par trenger ikke å være enige om alt hele tiden, men å respektere den andres ideer, synspunkter og erfaringer er viktig. Og jobbe for å møtes på midten, uten å alltid måtte ha rett åpner døren til mange suksessfulle ekteskap, mener bryllupsplanlegger Jove Meyer fra Jove Meyer Events i New York.

2. De er mer fokusert på ekteskapet enn bryllupet

Bryllup er stort i seg selv - ingen tvil. Men det er også første dagen i et forhåpentlig langt ekteskap.

Par som har prioriteringene i orden fokuserer gjerne på det store bildet, uten å fiksere på kun bryllupet.

- Par som fokuserer på selve ekteskapet bryr seg fortsatt om bryllupsdetaljene, men de friker ikke ut på grunn av småting under planleggingen, eller ting som ikke går helt etter planen på selve bryllupsdagen, sier Tracie Domino i Tracie Domino events, Tampa Florida.

- De lykkeligste parene blir ikke satt ut hvis ikke alt er «Instagram-perfekt», de er rett og slett superhappy for at de skal gifte seg, sier bryllupsplanlegger Maggie Gaudaen i Pop!Wed Co.

UTFORDRINGER: Par som klarer å ha vanskelige samtaler under bryllupsplanleggingen uten å skrike til hverandre eller stå på sitt vil oftere stå distansen ut, mener bryllupsplanlegger.
UTFORDRINGER: Par som klarer å ha vanskelige samtaler under bryllupsplanleggingen uten å skrike til hverandre eller stå på sitt vil oftere stå distansen ut, mener bryllupsplanlegger. Foto: Getty Images

3. De planlegger bryllupet sammen som et team

- Par som møter opp sammen til planleggingen og fordeler oppgaver seg imellom har større sjanse for å holde sammen, sier bryllupsplanlegger Liz Coopersmith ved Silver Charm Events i Los Angeles, California.

- Jeg hadde for eksempel en brudgom som ville ha tacos i bryllupet. De besøkte fem ulike taco-steder og bruden var med hver gang fordi det var viktig for ham at hun også likte maten.

4. De har realistiske forventninger til bryllupet og ekteskapet

Par som er forberedt på at det vil komme utfordringer vil oftere lykkes med å stå distansen ut.

- Forventer du sol, måne og stjerner på et lavt budsjett? Forventer du at værgudene alltid spiller på lag på bryllupsdagen? Forventer du at alt skal gå prikkfritt etter skjema på den store dagen, uten rom for spontanitet? Dette er tegn på at forventningene dine er urealistiske, sier Lori Stephenson.

PICTUREPERFECT: - De lykkeligste parene blir ikke satt ut hvis ikke alt er «Instagram-perfekt».
PICTUREPERFECT: - De lykkeligste parene blir ikke satt ut hvis ikke alt er «Instagram-perfekt». Foto: Getty Images

5. De klarer å ha vanskelige samtaler

Selv de beste parene vil være uenige. Nøkkelen er hvordan du håndterer det.

- Å planlegge et bryllup handler ikke bare om fine blomster og fin kake, sier Summer McLane ved My Simply Perfect Events i Atlanta.

- Jeg er med på mange vanskelige og viktige samtaler med par og når par er åpne, ærlige og realistiske er det gode tegn på at bryllupet vil vare, sier hun til Huffington Post.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!