KAN sex gjøre deg lykkeligere?
KAN sex gjøre deg lykkeligere? Foto: (Colourbox)

Så ofte bør du ha sex for å være lykkelig

- Trenger ikke å ha sex hver dag.

Publisert

(SIDE2): Side2 har tidligere listet opp 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte og det er en rekke fordeler for å hoppe til køys regelmessig.

Likevel finnes ingen fasitsvar på hvor ofte man skal ha sex, men kanadiske forskere hevder å ha funnet ut hvor ofte du bør ha samleie for å føle deg lykkelig.

LES OGSÅ: Så lenge varer et samleie i gjennomsnitt

- Trenger ikke sex hver dag

Forskerne har analysert flere store studier og ser at personer som har sex flere ganger i uka ikke er lykkeligere enn de parene som har sex én gang i uka.

- Du trenger ikke å ha sex hver dag. Våre resultater tyder på at det er viktigere å ha en intim forbindelse med partneren din, sier Amy Muse ved University of Toronto-Mississauga, en av forskerne som har deltatt i undersøkelsen.

Forskerteamet mener altså at det rekker å ha sex én gang i uka.

Forskningen er presentert i tidskriftet «Social Psychological and Personality Science».

SAMLEIE: Mer sex gjør deg ikke nødvendigvis lykkeligere.
SAMLEIE: Mer sex gjør deg ikke nødvendigvis lykkeligere. Foto: Photographer: Artem Furman (Illustrasjon (Colourbox))

Rekker med én gang i uka

En av studiene som har blitt analysert viste nemlig at lykkefølelsen økte jo mer sex man hadde, men bare opp til en viss grense.

Studien, hvor 25.000 deltakere var med, viste at de som hadde sex flere ganger i uka ikke var lykkeligere enn de som hadde sex bare én gang i uka.

Analysene av de ulike studiene viste også at det ikke stemmer at man har mindre lyst på sex etter hvert som man blir eldre. Mann eller kvinne, gammel eller ung, alle vil ha sex like ofte, skriver Metro.se.

I tillegg så forskerne at når det gjelder single og hvor ofte de har sex, så fantes det ingen sammenheng mellom lykkefølelse og regelmessig sex.

Forskerne er usikre på hvorfor det er slik, men mener det avhenger av flere faktorer. Ett forslag er at mange rett og slett ikke liker å ha sex uten å være i et fast forhold.

En annen teori er at mange ikke trives i de typiske situasjonene som fører til at man har sex når man er singel, for eksempel etter en natt ute på byen.

Video: Dette er pornoen nordmenn liker å kose seg med (saken fortsetter):

Screen9v2

Lignende resultat i ny studie

Tidligere denne måneden ble det også publisert en studie hvor forskerne hevder at mer sex ikke nødvendigvis gjør deg lykkeligere.

LES HELE SAKEN HER: Forskere: - Mer sex gir ikke mer lykke

Stikk i strid med det man ville antatt, så ga ikke en økt seksuell frekvens mer lykke. Vi observerte en svak negativ effekt, skriver forskerne.

Generelt sett fant de at parene som doblet antallet ikke nøt det like mye, og de var noe mindre lykkelige totalt sett.

Hva som er grunnen til dette kan forskerne bare spekulere i, men de tror at det å bli tvunget til å ha mer sex enn normalt gjør motivasjonen til å ha sex mindre.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!