SAMLIV: Folk i aldersgruppen 18-29 år var de deltakerne som hadde mest sex, ifølge den amerikanske undersøkelsen.
SAMLIV: Folk i aldersgruppen 18-29 år var de deltakerne som hadde mest sex, ifølge den amerikanske undersøkelsen. Foto: (Colourbox)

Så mye sex har gjennomsnittspersonen i løpet av et år

Representerer du gjennomsnittet?

Publisert

(SIDE2): Det er store forskjeller på hvor ofte vi har sex og strengt tatt så finnes det vel egentlig ikke noe fasitsvar på «hvor ofte» man skal hoppe til køys.

LES MER: - For noen par er det helt ok å ha sex sjeldent

Tidligere har Side2 blant annet skrevet om alderen vi har best sex og om hvordan sexlivet endres etter hvert som man blir eldre.

Men hvor mye sex har gjennomsnittspersonen i løpet av et år?

Vanlig med sex 1-2 ganger i uka

Unge mennesker mellom 18 og 29 år  er de som er ivrigst med sengevalsen og har i snitt sex 112 ganger i løpet av et år, noe som tilsvarer cirka to ganger i uken.

Det hevder i alle fall en ny amerikansk studie fra Kinsey Institute.

Resultatene viste at de som hadde minst sex var kvinner og menn i 40-årene. Denne aldersgruppen hadde i gjennomsnitt sex 69 ganger i året, skriver Dagens.dk.

Gjennomsnittet for de mellom 30 og 39 år var 86 ganger i løpet av et år, noe som tilsvarer at de hadde sex omtrent syv ganger i måneden.

Ektepar

Forskerne bak undersøkelen har også sett nærmere på hvor ofte gifte par har sex.

Resultatene viste at 45 prosent hadde sex et par ganger i måneden og 34 prosent av ekteparene hadde sex to-tre ganger i uka.

Syv prosent av deltakerparene hadde sex fire ganger i uka.

LES OGSÅ: Så ofte bør du ha sex for å være lykkelig

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));