Kjøtt kan være en like god omega-3-kilde som fisk ifølge økologisk bonde.
Kjøtt kan være en like god omega-3-kilde som fisk ifølge økologisk bonde.

Professor: - Kjøtt kan være like sunt som fisk

Kjøtt fra dyr som bare spiser gress og ikke tørrfôr, kan inneholde så mye omega-3 at det er like sunt som fisk, sier en professor i husdyrfag.

Publisert

– Når dyrene kun får gress, eller grovfôr, vokser de saktere. Men kjøttkvaliteten blir veldig god, sier den økologiske bonden Heinrich Jung fra Åsnes i Hedmark til NRK. Fettsyresammensetningen i kjøttet blir annerledes, og kjøttet blir en like god omega-3-kilde som fisk, mener han og får støtte fra akademisk hold.

Anna Haug, prosessor i husdyrfag ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, viser til amerikansk forskning som viser at omega-3-andelen mangedobles dersom kyrne spiser gress.

– Tall fra USA viser at forholdet mellom omega-6 og omega-3-fettsyrer er 20 til 1 dersom dyrene får maisbasert fôr. Men har de bare fått gress, er forholdet bare 2 til 1.

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning anbefaler at vi spiser maks fem ganger så mye omega-6 som omega-3, men mange får i seg både 10 og 20 ganger mer omega-6. Samtidig påpeker Haug at det står bedre til i Norge og at de fleste norske kyr spiser en del gress.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.