BLOGG SHOUT Fridikting: Tur med hund (0)
  - Det handler mer om et sterkt personlig ønske eller behov hos pasienten, mener sjef for Teres Medical Group i Norge, Erik Grefberg.
  - Det handler mer om et sterkt personlig ønske eller behov hos pasienten, mener sjef for Teres Medical Group i Norge, Erik Grefberg. Foto: (Foto: Colourbox)

- Plastisk kirurgi er ikke et overklassefenomen

En av ti kvinner har gjennomført plastisk kirurgi.

Publisert

(SIDE2): Inntekt og utdanning spiller liten rolle, ifølge ny undersøkelse.

I en ny, landsrepresentativ undersøkelse IPSOS MMI har gjennomført på oppdrag for Teres Medical Group i Norge, går det frem at 10 prosent av norske kvinner har fått utført plastisk kirurgi.

Bosted, utdanningsnivå og inntekt ser ut til å ha liten betydning, og uavhengig av kjønn er det i aldersgruppen 40-59 man finner flest som har fått denne typen behandling gjennomført, skriver de i en pressemelding.

 - Inntekt ikke betydning

Teres har rundt 50 prosent markedsandel på plastisk kirurgi i Norge.

 - Tallet på hele 10 prosent inkluderer kun tradisjonell kirurgi og ikke kosmetiske behandlinger, opplyser spesialrådgiver Paal Espen Hambre til Side2.

 - Vi spurte respondentene om de noen gang har fått gjennomført plastisk kirurgi, hvor svaralternativene var ja eller nei. I forkant av dette gjennomførte vi en test med fokusgruppe og konsulterte også IPSOS MMI om potensielle tolkninger av spørsmålet. Dette viste at så og si alle tolker «Plastisk kirurgi» til å være tradisjonell kirurgi, det vil si med kniv eller skalpell. Kosmetiske behandlinger som Botox og Restylane er således ikke inkludert. 

 - Det handler om et sterkt personlig ønske

Ifølge Teres-sjef Erik Grefberg viser undersøkelsen at verken inntekt eller utdanning har større betydning når folk velger plastisk kirurgi.

- At inntekt og utdanning ikke har betydning for et slikt valg viser bare at plastisk kirurgi ikke er et overklassefenomen, slik mange har trodd. Det handler mer om et sterkt personlig ønske eller behov hos pasienten, noe de velger å forfølge uavhengig av økonomisk og sosial status, sier Teres-sjef, Erik Grefberg, sier han.

Han legger også til at tallene er høye, men at de ike var uforberedt på tallene.

  - Dette er et høyt tall. Men alle i bransjen, også internasjonale leverandører, vet at Norge er et meget utviklet land innenfor plastisk kirurgi. Vi har både meget dyktige kirurger og markedet er modent, sammenlignet med mange andre land. Derfor er vi ikke uforberedt på et høyt tall, men får bekreftet at svært mange norske kvinner gjennom de siste 25 årene har gjennomgått plastisk kirurgi av ulike typer, sier han til Side2.

Færre menn

I den landsrepresentative undersøkelsen går det frem at andelen menn som har utført plastisk kirurgi er 3 prosent. Når menn oppsøker en klinikk for plastisk kirurgi er det ifølge Grefberg hovedsakelig 3 inngrep som går igjen; Fettsuging av mage og bryst, dernest øyelokkplastikk. Sistnevnte inkluderer eksempelvis løft av tunge øyelokk og fjerning av poser under øynene.

Pris er dog viktig for noen. Den yngste aldersgruppen (18-29 år) er nemlig mer opptatt av pris enn de eldre gruppene.

Undersøkelsen viste også at 4 prosent mener det er meget eller ganske sannsynlig at de vil få utført plastisk kirurgi innen fem år og aldersgruppen mellom 30-39 år er ifølge tallene mest tilbøyelige.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.