CAMILLA LORENTZEN: PT, forfatter, podcaster og foredragsholder.
CAMILLA LORENTZEN: PT, forfatter, podcaster og foredragsholder. Foto: Rasmus Kongsøre / ShapeUp

Kosthold

På kjøkkenbenken til Camilla Lorentzen

Camilla Lorentzen, dama bak hashtagen #fitnok, får servert ferdiglaget frokost hver eneste dag! Frukt og grønt er inkludert i alle måltider, men hun innrømmer også at hun ikke klarer seg uten sjokolade.

Publisert Oppdatert

Frokost

- Jeg føler meg som verdens mest bortskjemte jente og får servert frokost hver eneste morgen av kjæresten. Dette er dansk rugbrød med snøfrisk og eggerøre. Denne frokosten holder meg god og mett frem til lunsj! Jeg drikker gjerne et glass vann ved siden av, og kan godt ta et eple også.

ShapeUps kommentar: Wow – så heldig du er som kan stå opp til ferdig frokost hver dag! Dette frokostmåltidet bidrar med både grove karbohydrater, proteiner og litt fett - en god og næringsrik start på dagen.

Les også: Slik spiser du både billig og sunt i det nye året

Camilla Lorentzen

Alder: 29 år

Jobb: Personlig trener på nett og studerer psykologi

Aktuell med: Driver nettstedet fitnok.no. Bokaktuell med «God nok med fitnokmetoden», som ble lansert 3. januar. Programleder i podcasten Sølve & Lorentzen

På Instagram: @camillalor

Lunsj

- Jeg er veldig glad i middagsrester til lunsj og har gjerne med meg kjøtt, cottage cheese og grønnsaker i matboksen. Hvis alt ble spist opp dagen før går det i rugbrød med smøreost og skinke eller cottage cheese med dobbel 0% yoghurt fra yoplait. Et eple eller en kiwi spises gjerne her også.

ShapeUps kommentar: Du velger sunne og smarte lunsjmåltider. Kjempefint at du også får i deg frukt som bidrar med både vitaminer og fiber. Gårsdagens middagsrester som lunsj er en kjempefin måte for å unngå at du kaster mat samtidig som du sparer penger.

Mellommåltider

- Jeg sverger til frukt og grønt, og det går mest i pærer, epler, gulrøtter eller kiwi mellom måltidene. Gjerne en av hver!

ShapeUps kommentar: Frukt er naturens eget sunne godteri! Disse vitaminbombene passer perfekt når du er litt sulten, men det fortsatt er noen timer til neste hovedmåltid, eller når du ønsker en søt avslutning på måltidet.

MYE FRUKT OG GRØNT: Camilla Lorentzen sverger til masse frukt og grønt og næringsrike matvarer.
MYE FRUKT OG GRØNT: Camilla Lorentzen sverger til masse frukt og grønt og næringsrike matvarer. Foto: Jeanette Johnsen / ShapeUp

Middag

- Dette er mitt favorittmåltid i løpet av dagen! Det blir veldig ofte fisk eller kjøtt med potet, ris eller pasta - alltid servert med en stor salat. Favoritten er kanskje langtidsstekt kylling i tomat- og gulrotsaus med fullkornsris. Ved siden av serveres det salat med eple og fetaost. Jeg er også glad i en skikkelig god italiensk pizza - helst bakt på pizzastein. Da kan jeg lage både røde og hvite varianter, og forsyne meg av litt av hvert.

ShapeUps kommentar: Dette er næringrike matvarer som utgjør en fin kombinasjon av både proteiner, karbohydrat og fett – helt topp! Å spise en salat eller noen ekstra grønnsaker sammen med pizzamiddagene bidrar til at også disse måltidene blir litt sunnere.

Kveldsmat

- Med lange arbeidsdager blir middagen såpass sen at kveldsmaten utgår, men jeg kan gjerne legge inn et ekstra måltid i mellom lunsj og middag. Noen lomper med kjøttpålegg er et lettvint go-to-måltid som jeg ofte lander på.

ShapeUps kommentar: Med sene middager er det selvfølgelig naturlig at enda et ekstra kveldsmåltid utgår. Lomper og pålegg er et flott alternativ til kjappe mellommåltider, og som fungerer perfekt som litt ekstra påfyll mellom hovedmåltidene.

Før og etter trening

- Jeg drar gjerne på trening rett etter jobb og kan ta meg en frukt på veien dit om jeg føler at jeg behøver litt ekstra energi. Etter trening blir det som regel middag.

ShapeUps kommentar: Fint at du er bevisst på å spise en frukt før trening hvis du kjenner at du trenger litt ekstra energi! Blir det lenge til middag etter trening vil en frukt eller to, og kanskje litt sjokolademelk, være et fint lite restitusjonsmåltid etter økten.

Favorittsnacks

- Jeg spiser sjokolade hver eneste dag, og hadde aldri klart meg uten! Ellers så blir det stort sett frukt – det er også dette jeg som regel har lyst på.

ShapeUps kommentar: Et sunt og variert kosthold handler om balanse, og litt sjokolade hver dag trenger ikke å være feil så lenge det ikke blir for mye av det gode. Frukt er derimot noe de fleste kan øke inntaket av og som vil være et mer næringsrikt snacksvalg fremfor sjokolade og lignende godterier.

Alltid i kjøleskapet

- Vi har alltid mye grønnsaker i kjøleskapet, rett og slett fordi vi bruker veldig mye av dette i matlagingen. De to øverste hyllene er fullstappet av grønne greier! Det samme gjelder for frukt som vi både bruker i salatene og ellers spiser veldig mye av i løpet av dagen. Egg er også en selvsagt ting, uten dette blir det jo ikke frokost.

ShapeUps kommentar: Gode råvarer som er tilgjengelig i hjemmet er selvfølgelig viktig for å kunne legge til rette et sunt og variert kosthold. Med frukt, grønnsaker og egg har du gode basisvarer som kan brukes til så mangt.

Camillas kostholdstips:

- Jeg har to tips, som går litt inn i hverandre. For det første anbefaler jeg at man storhandler når man først er på butikken. Dette gjør det lettere å planlegge hva du skal spise, og du slipper å gå sulten inn i butikken hver dag etter jobb. Tips nummer to er å øke inntaket av frukt og grønt. På denne måten får du i deg mye fiber, vitaminer og mineraler og på sikt kan dette ta opp plassen til andre energitette matvarer som du kanskje har i kostholdet ditt i dag.

Camillas fiskekaker

3 laksefileter (375 gram)

2 dl melk

1 egg

1/2 ts salt

2 ts potetmel

1 god neve spinat

Slik gjør du:

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til du har en jevn masse. Bruk en spiseskje for å få farsen over i stekepannen og klem den forsiktig ut til ønsket fasong. Stekes på middels varme i en stekepanne med litt smør – 3-4 minutter på hver side til de har fått en gylden stekeskorpe. Server med råkostsalat laget av seks gulrøtter og ett eple, kokte poteter og en spiseskje lettrømme.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!