LEGG DEG PÅ SOFAEN og senk skuldrene, er oppfordringen fra dansk overlege Ane Marie Thulstrup (Innfelt) ved Aarhus Universitetshospital.
LEGG DEG PÅ SOFAEN og senk skuldrene, er oppfordringen fra dansk overlege Ane Marie Thulstrup (Innfelt) ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Colourbox/Aarhus Universitetshospital

Overlege: - Kvinner, legg dere på sofaen når dere kommer hjem

Dansk lege mener kvinner må bli flinkere til å slappe mer av.

Publisert

(SIDE2): - Kvinner må lære seg å kaste seg på sofaen, mener den danske overlegen Ane Marie Thulstrup.

Stresser for mye?

En studie som har undersøkt stressnivåene hos menn og kvinner viser nemlig at kvinners stressnivået ikke synker før 22-23-tiden på kvelden, skriver dagens.dk.

- Stressnivåene hos menn faller relativt raskt etter firetiden, mens kvinnenes stressnivå først faller mellom klokken 22 og 23, sier Thulstrup.

Det tyder derfor på at kvinnene fortsatt har det travelt etter de er ferdig på jobb og at de tar på seg et større ansvar for ting som skal gjøres i hjemmet. En annen undersøkelse viser at danske kvinner bruker 243 minutter på arbeid i hjemmet, mens danske menn bruker 186 minutter.

LES OGSÅ: 12 ting gutta tror om kvinner som de bare kan kutte ut med en gang

- Sofa på resept

- Man må lære seg å holde fokus på jobben når man er på jobb, og å holde fokus på familien når man er hjemme. Kvinner skriver flere titalls e-poster sent på kvelden og når de er på jobb tenker de på hva de «må» gjøre når de kommer hjem. Jeg pleier å si at vi alltid skal ha en sofa på resept, sier den danske overlegen. 

På Arbejdsmedicinsk Klinik, hvor Thulstrup arbeider, ser man at det er 80 prosent flere kvinner som rapporterer om stress.

Det fører også til at det er flere kvinner som har sykefravær.

Thulstrup oppfordrer kvinner til å senke ambisjonsnivåene eller rett og slett at man bruker noen kroner på hjelp, slik at man får tid til å slappe av på sofaen selv om det kan være vanskelig.

LES OGSÅ: 22 ting kvinner er bedre på enn menn

(function () { var opst = document.createElement('script'); var os_host = document.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:"; opst.type = 'text/javascript'; opst.async = true; opst.src = os_host + '//' + 'www.opinionstage.com/polls/2304608/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(opst); }());

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!