DEILIG MELLOMMÅLTID: Chipotle cashewnøtt-salat med avokado.
DEILIG MELLOMMÅLTID: Chipotle cashewnøtt-salat med avokado. Foto: Kristine Weber

Mat

Oppskrifter: Tre magiske mellommåltider

Etter mye tung mat i jula, er det godt å starte det nye året litt lettere. Her får du tre sunne og proteinrike mellommåltider.

Publisert

Brødskyer

Fantastisk frokost eller et kjekt mellommåltid du kan putte i veska.

Brødskyer
Brødskyer Foto: Kristine Weber

Du trenger (til 4 stk):

2 egg

2-3 ss philadelphiaost

en klype salt

½ ts bakepulver

Slik gjør du:

Skill eggehvite og plomme i hver sin bolle, stivpisk eggehvitene helt stive med en klype salt. Pisk sammen eggeplommer, philadelphiaost og bakepulver i den andre, vend deretter inn eggehvitene i flere omganger slik at du ikke mister så mye luft.Fordel fire rundinger på et bakepapir og stek i ovnen på 150 grader i 20-22 min.

La de avkjøle helt før du løsner de under med en stekespade, og ha på valgfritt pålegg.

Les også: Fem digge oppskrifter på smoothiebowls

Chipotle cashewnøtt-salat med avokado

Smakfull salat som du sveiver sammen kjapt og enkelt.

Chipotle cashewnøtt-salat med avokado
Chipotle cashewnøtt-salat med avokado Foto: Kristine Weber

Du trenger (1-2 porsjoner):

100 g cashewnøtter

1 ts smør

1 ts paprikapulver

½ ts chilikrydder

en klype salt (om du ikke bruker saltede nøtter)

et par never salatmix

2 ss gresk yoghurt

1 avokado

1 sitronbåt

Slik gjør du:

Stek cashewnøtter i litt smør og krydder og vend slik at alle nøttene har godt med krydder på seg. Bland sammen salatmix og gresk yoghurt, gjerne i en tett plastpose som du rister godt. Servér med skivet avokado, en klype salt og en skvis sitron.

Bakt aubergine med byggryn og soltørket tomat

Bakt aubergine med byggryn og soltørket tomat
Bakt aubergine med byggryn og soltørket tomat Foto: Kristine Weber

Dette trenger du (1-2 porsjoner):

1 aubergine

1 pose (50 g) byggryn

2 store soltørkede tomater

1 ss finrevet parmesan

1-2 ss erter

½ ts hvitløkspulver

½ ts chili

salt og pepper

Slik gjør du:

Kok byggryn som anvist, ca 12 min. Vask og skjær en aubergine i to, skrap ut innmaten med en skje, finhakk og bland sammen med kokt byggryn, grovhakkede soltørkede tomater, erter og krydder. Fyll i de to halve auberginene, riv litt parmesan over, og bak i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.