Foto: Cosmetic Foot Surgery (cosmeticfootsurgery.co.uk)

Opererer tærne kortere

Kvinner ønsker kortere tær og penere føtter. Stadig flere tyr til «Askepott-kirurgi».

Publisert

(SIDE2:) Siste trend innen kosmetisk kirurgi er å operere tærne kortere, såkalt «Cinderella-surgery» - eller «Askepott-kirurgi».

Mange kvinner ønsker kortere føtter for å passe inn i høye hæler.

Vil ha kortere tær

De fleste fotoperasjoner dreier seg om formforandringer. Operasjonen kan endre størrelse og form på føttene. Tærne forkortes eller forlenges, og overflødig bein fjernes for å få bort klumper. Noen velger også å fettsuge for eksempel storetåen.

Å operere føttene blir stadig mer populært i USA. Nå er det også blitt en økende trend i England, skriver The Daily Mail mandag.

Overfor Side2 bekrefter Harley Street’s Cosmetic Foot Surgery Centre at de har en rekke skandinaviske pasienter. Også nordmenn reiser til klinikken som er spesialist innen kosmetisk fotkirurgi.

- Trend

- Dette er en økende trend, i kjølevannet av den populære TV-serien «Sex og singelliv», og skuespillernes høye hæler, sier doktor Jason Hargrave ved Harley Street’s Cosmetic Foot Surgery Centre, til DailyMail.

Han mener at mange kvinner ser på sko som et av de mest glamorøse tilbehørene, og når man ikke kan bruke hæler eller åpne sko, så kan det være deprimerende.

- Alle mine pasienter sier at de har lyst til å gå med sandaler, men at de ikke kan det fordi de hater føttene sine, sier Hargrave.

Foto: Cosmetic Foot Surgery (cosmeticfootsurgery.co.uk)

Derfor operere kvinner

I artikkelen til The Daily Mail forteller Paulina Charlikowska (30) om hvorfor hun valgte å operere tærne.

- Det kan høres dumt ut, men jeg har alltid hatet føttene mine, og har vært flau over dem. Selv som barn syntes jeg at de ikke så normale ut, sier hun og legger til:

- Det hjalp ikke at føttene var store i tillegg. Jeg presset føttene mine inn i sko som var to størrelser for små, så tærne mine var alltid såre. Jeg visste at føttene mine ble verre av det, men jeg orket ikke ha på meg store, stygge sko.

30-åringen valgte derfor å ty til det såkalte «Askepott-ingrepet». Både form og lengde ble operert. Inngrepet kostet nærmere 50.000 kroner. Hun opererte blant annet to tær kortere.

Charlikowska sier til avisen at hun fikk mange reaksjoner på inngrepet, men mener at hvis man er misfornøyd med noe ved kroppen sin, og det påvirker hvordan du føler deg, så er det ingenting galt i å edre det.

- Jeg er stolt av mine nye føtter.

Mulige bivirkninger

Mange leger reagerer på den økende trenden. Flere kirurger advarer mot komplikasjoner da inngrepet inkluderer at beina i tærne kuttes, det sages og skrus sammen. Permanente smerter og begrenset bevegelse er blant komplikasjonene. I verste fall kan det øke risikoen for blodpropp.

Klinikkens hjemmeside påpeker at fotkirurgi ikke må misforstås. De nevner at det i USA er blitt amputert lilletå for å imøtekomme ønsket om å passe inn i moteriktige sko. Den britiske klinikken understreker at det er en praksis de ikke utfører eller godkjenner. Deres filosofi er å forbedre utseendet på foten, og at pasienten skal ha det mer behagelig når han eller hun går i sko.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.