Foto: (Colourbox)

Ny undersøkelse: Mobiltelefonen ødelegger for ferie-sexen

Vi forventer ikke noe særlig av sexen når vi har fri.

Publisert

(SIDE2): Ferietid er ofte assosiert med avslapping, sol, dovne dager – og tid med partneren. Og det forbindes av mange med massevis av heftig sex. Men en ny undersøkelse, foretatt av Yougov på vegne av Durex, viser at det ikke er tilfelle at vi tror det blir så mye mer av den slags aktiviteter, til tross for ferietid.

Kun 3 av 10 nordmenn forventer bedre sex med partneren i ferien, sammenlignet med hverdagen. Nesten halvparten – 43 prosent - sier de erfaringsmessig ikke synes sex er bedre i ferien enn ellers.

LES også: RFSUs kondomundersøkelse 2016: Jenter om kondombruk

Menn er de som forventer mer og bedre sex, og det er de unge som er mest optimistiske i så måte: 41 prosent av de i alderen 18 til 34 år forventer bedre sex.

En av de tingen som får skylden for den heller labre sex-aktiviteten, er vår hang til å sjekke mobiltelefonen hele tiden.

LES også denne: Verdens første sexundersøkelse avslører noe overraskende

MOBIL: Mange velger heller klå på mobilen enn på partneren - vi kan bare gjette oss til hvor kjærestene til disse tre jentene befinner seg.
MOBIL: Mange velger heller klå på mobilen enn på partneren - vi kan bare gjette oss til hvor kjærestene til disse tre jentene befinner seg.I undersøkelsen går det frem at 22 prosent, altså mer enn 1 av 5, ikke tar på partnerne mer enn en til ti ganger daglig. 35 prosent av de spurte sier derimot at de plukker opp mobilen mellom 11 og 50 ganger i løpet av en dag.

- Dere er langt fremme på teknologifronten i Norge, men dette er faktisk å gå for langt. Det er urovekkende at nordmenn tar mer på mobiltelefonen sin enn partnere, spesielt i ferien. Ferien er jo til for å ha det ekstra moro på sexfronten, sier marketing manager i Durex, Olga Dabrowska i en pressemelding, og oppfordrer par til å legge fra seg mobiltelfonen i større grad.

Durex har i den forbindelse gjennomført et sosialt eksperiment, der de inviterte flere par på en romantisk tur. Halvparten måtte legge fra seg mobil og lesebrett. (Se videoen for å finne ut hvordan det gikk.)

Screen9v2

LES også: 6 tips for å få en fornøyd vagina
OG her: 5 ting kvinner ikke vet om menn og sex

Sexolog og parterapeut Signe V. Berntsen sier det å legge vekk mobilen er en god ide, men at det er flere ting man kan gjøre.

- Når man er på ferie er det så mye man har lyst å få med seg, og mange tenker at dersom de bare planlegger godt nok, så skal de rekke alle severdigheter og opplevelser. Det er en stor feil. Ferie handler ikke om å rekke over mest mulig, men å roe ned og nyte hverandres selskap. Hvis man hele tiden ligger etter skjem, så kommer man heller ikke nærmere hverandre, sier Berntzen til Ekstrabladet.

Hun peker på at det er viktig å sette av noen ledig timer sammen daglig, så langt det lar seg gjøre.

- Det kan godt være du har en helg haug med Facebook-bilder fra alt dere har gjort, men du har neppe noen indre bilder på saftige stunder sammen med din bedre halvdel.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));