BLOGG SHOUT Fridikting: Tur med hund (0)
– Myten om at man kan forebygge eller redusere unges alkoholkonsum ved å sende med dem alkohol, er nettopp det, en myte, mener generalsekretær i Actis.
– Myten om at man kan forebygge eller redusere unges alkoholkonsum ved å sende med dem alkohol, er nettopp det, en myte, mener generalsekretær i Actis. Foto: Istock

- Myte at unge drikker mindre hvis foreldre gir alkohol

Fire av ti sier de vet om foreldre som gir alkohol til mindreårige.

Publisert

Sju av ti unge mener ungdom flest drikker mer enn foreldrene tror, viser en undersøkelse. Fire av ti sier de vet om foreldre som gir alkohol til mindreårige, ifølge NTB.

Les også: Drikkepress: - Har du «kjipe» venner bør du se etter andre

Undersøkelsen er utført av Opinion på oppdrag fra rusorganisasjonen Actis.

– Foreldrene er de viktigste forebyggerne og førstelinjeforsvaret mot rusproblemer hos unge. For å beskytte ungdom mot dårlige eller farlige hendelser trenger vi foreldre som følger med, som kjenner vennemiljøet og som er edru på lørdagskvelden og klar til å hente på fest eller ta en prat når tenåringen kommer hjem, sier generalsekretær i Actis, Mina Gerhardsen.

Les saken: Slik takler du drikkepresset

Drikker mer hvis foreldre gir alko

Nær halvparten av ungdommene i undersøkelsen er også helt eller ganske enige i påstanden «ungdom drikker mer hvis de får alkohol av foreldrene».

– Myten om at man kan forebygge eller redusere unges alkoholkonsum ved å sende med dem alkohol, er nettopp det, en myte. Forskningen viser at unge som får med seg alkohol hjemmefra, drikker denne i tillegg til alkohol som de får tak i på annet vis, sier Gerhardsen.

1.000 ungdommer mellom 15 og 20 år over hele landet har svart på undersøkelsen fra Opinion om spørsmål knyttet til alkohol. Funnene fra undersøkelsen er i tråd med internasjonal forskning som viser at aksept av alkoholforbruk fra foreldrenes side fører til høyere forbruk blant ungdom.

Les også: Louise lurte «alle» på Instagram - nå har hun over 100.000 følgere

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.