Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

- Munnen fylles av fett

Vi testet den nye pizzagiganten Domino's Pizza.

Publisert

(SIDE2): Tidligere i år ble det kjent at den amerikanske pizzakjeden «Domino's» nå skal etablere seg i Norge.

Måtte stenge

30.august åpner selskapet sin første restaurant på Løren i Oslo, men allerede nå har man mulighet til å bestille «take away»-pizza og pizzagiganten har allerede opplevd en voldsom etterspørsel.

Den 19.august skrev «Domino's Pizza Norge» følgende på Facebook:

«I dag har vi hatt test-åpent i Lørenveien. OG DET TOK HELT AV!! 1000 takk for alle henvendelser og interessen dere viser! Dessverre fikk den store pågangen systemet vårt til å bryte sammen, og vi må dessverre stenge for dagen.»

Populær

Pizzagiganten har hele 5.000 utsalgssteder i USA og 6.000 internasjonalt. Domino's er den ledende pizzautkjøringskjeden i 38 land, deriblant England, India, Frankrike, Mexico og Australia.

LES OGSÅ: Peppes Pizza mener disse pizzaene gir deg bedre helse

Vi i Side2-redaksjonen bestemte oss for å selv teste disse pizzaene som tydeligvis er godt kjent i utlandet og bestilte to varianter der hovedkriteriene var smak og konsistens.

De ulike pizzaene har også fått et gjennomsnittlig terningkast mellom 1 og 6, der 1 er laveste score og 6 er høyest.

Vi bestilte kjedens to bestselgere Pepperoni Passion med italiensk bunn og Extravaganazza med amerikansk bunn.

Etter at vi hadde testet pizzaene, ringte vi opp markedslederne i pizzamarkedet, nemlig Peppes Pizza.

- Skjelver dere i buksene nå som Domino's har åpnet i Norge?

- He, he, nei det gjør vi ikke, men vi kommer nok til å merke det, sier direktør i Peppes Pizza, Sverre Høven, til Side2.

Han mener pizzamarkedet er konkurranseutsatt allerede, både fra lokale og regionale aktører.

- Domino's Pizza er en profesjonell aktør, noe som er bra for bransjen. Konkurranse gir bare energi til å bli enda bedre og vi jobber nok enda mer med både kvalitet og service enn den nye pizzakjeden da vi akkurat har lansert 30 nye retter med vekt på rene råvarer og lavt kalorinnhold, snikreklamerer han.

NY PIZZARESTAURANT: På Løren i Oslo har Domino's Pizza åpnet takeaway-utsalg. 30 august åpner også restauranten.
NY PIZZARESTAURANT: På Løren i Oslo har Domino's Pizza åpnet takeaway-utsalg. 30 august åpner også restauranten. Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

EXTRAVAGANAZZA:100 prosent tomatsaus, mozarellaost, pepperoni, skinke, biffkjøtt, paprika, løk, sopp, oliven og toppet med mere mozarellaost, med italiensk bunn.

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Pris medium pizza: 179 kroner

 - Jeg ble skuffet over at den ikke smakte mer, siden det egentlig er bra og variert fyll. Og italiensk bunn trodde jeg skulle være litt sånn tynn og sprø, men dette virker som å bare være en mislykket amerikansk bunn som ikke har hevet ordentlig. Men det smaker lite, får ingen god pizzafølelse av å spise denne, savner en tydeligere ostesmak og hele pizzaen virker liksom så «tørr». Frister ikke til gjentakelse, kan kanskje funke til nød. Kanskje. Og den får et bittelite plusspoeng for at den ikke smaker så salt, slik som mange pizzaer har en tendens til å gjøre.

 - Tørr og kjip bunn, brukbart med krydder. Er dette virkelig italiensk bunn?

 - Smaker veldig ferdigsaus, bunnen er for tykk og tomatsmaken for dominerende. Jeg syns den er passe sterk. 

Vi sjekker innholdet og skriver vår dom over pizzaene fra nyåpnede Domino's Pizza.
Vi sjekker innholdet og skriver vår dom over pizzaene fra nyåpnede Domino's Pizza. Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

 - Gir absolutt ingen assosiasjoner til italiensk pizza. Den kunne fint smakt mer og bunnen var ikke sprø nok. Godt fyll, bra med mye kjøtt.

 - Denne var ekstremt tørr og lite saftig. Bunnen er alt for tjukk og så synd at alt oppleves tørt når det er så mange gode ingredienser.

PEPPERONI PASSION: 100 prosent tomatsaus, mozarellaost, dobbel pepperoni, toppet med mozarellaost, med amerikansk bunn.

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Pris medium pizza: 159 kroner

 - Denne smaker kun pepperoni og bunn. Lite spennende og alt for tjukk bunn. God ostesmak er det eneste positive.

 - Munnen fylles av fett! Ganske spicy!

 - Noe seig bunn, men god saus. Det er mye ost, men det smaker lite av den.

 - Denne er helt ok. Jeg er glad i pepperoni og denne må jo være for pepperonielskere. Det er på ingen måte den beste pizzaen jeg har smakt, den er også alt for fet for min del. Dessuten oppleves bunnen seig og ikke fersk. Jeg syns allikevel Domino's skal ha for at de ikke har saltet ihjel deigen sin slik jeg opplever at Peppe's Pizza og andre pizzagiganter gjør.

 - Det er nok fett i denne i alle fall. Synes denne er bedre enn den italienske til tross for at jeg ikke er særlig glad i pepperoni. Men mer fylde og smak i denne varianten og velger heller denne bunnen av de to vi har testet. Ville ikke ha bestilt denne igjen, men kunne gitt den amerikanske bunnen et nytt forsøk med andre ingredienser. Likevel så blir nok ikke Domino's min nye pizzafavoritt. 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.