Foto: (Scanpix)

Lady Gaga om voldtekten: - Jeg lider av en alvorlig sykdom

Popstjernen ble voldtatt som 19-åring.

Publisert

(SIDE2): For et drøyt år siden fortalte popstjernen at hun ble voldtatt som 19-åring, noe som ga henne varige fysiske smerter.

Nå forteller 30-åringen at hun fremdeles sliter med psykiske ettervirkninger. Nylig besøkte hun et herberge for hjemløse unge i LGBT-miljøet i hjembyen New York, forteller hun i et intervju på Today Show.

- Jeg fortalte ungdommen at jeg lider av en psykisk sykdom. Jeg har posttraumatisk stresslidelse, sier Lady Gaga ifølge Metro.

- Jeg har aldri fortalt om det før, sier hun og forteller at hun velger å gjøre det nå ettersom hun har blitt møtt med åpenhet fra leger, familie og venner.

LES også: Stor økning i voldtekts-henvendelser i 2016: - Flere ønsker å anmelde etter Hemsedal-saken

- Jeg har forsøkt å finne måter å helbrede meg selv på, og jeg opplever at vennlighet er den beste måten. En måte å hjelpe personer med traumer på, er å gi dem så mange positive tanker som mulig.

LES også: Lady Gaga vant Golden Globe på første forsøk

Da hun offentlig fortalte om voldtekten i fjor, var det få år etter hun hadde fortalt noen om det som hadde skjedd. I sju år holdt hun overgrepet hemmelig.

- På grunn av den måten jeg kler meg, og fordi jeg provoserer som person, så trodde jeg på en eller annen måte at det var min skyld, sa hun til New York Times i 2015.

Lady Gaga, hvis fulle navn er Stefani Joanne Angelina Germanotta, har gått i terapi i flere år. Overgriperen var en person hun kjente og stolte på. Hun debuterte med albumet The Fame i 2008, og har siden gitt ut fire studioalbum til.

LES også: Selena Gomez rørte alle: - Jeg var helt ødelagt på innsiden

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Screen9v2

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!