Alkovettleder Kari Randen tar et oppgjør med det hun mener er elefanten i rommet, nemlig enkelte menns manglende alkoholtoleranse og oppførsel når de drikker.
Alkovettleder Kari Randen tar et oppgjør med det hun mener er elefanten i rommet, nemlig enkelte menns manglende alkoholtoleranse og oppførsel når de drikker. Foto: (Foto: AV-OG-TIL)

- Kutt ut å plage damer, og kutt ut alkohol hvis du ikke klarer å oppføre deg

Det er ikke kvinner som bør ta forholdsregler når de er ute på byen, mener alkovettleder.

Publisert

(SIDE2):  - Det er tydelig at enkelte mannfolk ikke takler alkohol, blir for fulle og går langt utover grensene for hva som er greit, sier Kari Randen om en fersk undersøkelse gjennomført for alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

I undersøkelsen sier nemlig 37 prosent av alle kvinner at de har vært redd for full person på offentlig sted.

En tidligere undersøkelse av samme organisasjon viser også at 57 prosent av de spurte kvinnene hadde opplevd uønskede seksuelle tilnærmelser fra berusede menn, mens 31 prosent av kvinnene hadde opplevd uønskede seksuelle tilnærmelser fra edru menn.

Til sammenligning viser undersøkelsen at 24 prosent av de spurte mennene at de har opplevd uønskede seksuelle tilnærmelser fra berusede kvinner, mens 8 prosent har opplevd uønskede seksuelle tilnærmelser fra edru kvinner.

 - Enkelte menn takler ikke alkohol

Randen har sett seg lei på at det ofte snakkes om hvilke forholdsregler kvinner bør ta for å unngå farlige situasjoner når de er ute på byen, og tar nå et oppgjør med det hun mener er elefanten i rommet: Enkelte menns manglende alkoholtoleranse og ikke minst oppførsel når de drikker for mye.

  - Ingen av oss ønsker at våre venninner, døtre eller søstre skal måtte kikke seg over skulderen og være redde eller engstelige fordi de skal ut å kose seg en kveld. Det er tydelig at enkelte mannfolk ikke takler alkohol, blir for fulle og går langt utover grensene for hva som er greit. Til dem finnes kun ett budskap:  Kutt ut å plage damer, og kutt ut alkohol hvis du ikke klarer å oppføre deg. Fylla har aldri skylda.

(Saken fortsetter under)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

 - Det er kvinner som får svi

Tall viser at menn drikker mer en dobbelt så mye som kvinner og er overrepresentert på statistikk over utelivsvold. Det er også slik at hele 80 prosent av voldstilfeller i Norge er alkoholrelatert.

- Hvis fulle menn fører til at kvinner blir utrygge på byen er dette med på å spenne ben under kvinnefrigjøringen. Menn er fortsatt de som drikker aller mest og mange ganger går det utover tryggheten til damene, sier Randen.

Og legger til:

  - For å si det enkelt: Når menn drikker for mye er det fort kvinner som får svi, sier Randen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!