ONANI: Kondomeriet har undersøkt nordmenns sexvaner - blant annet hvor ofte vi onanerer.
ONANI: Kondomeriet har undersøkt nordmenns sexvaner - blant annet hvor ofte vi onanerer. Foto: (Thinkstock)

Kondomeriets nye sex-undersøkelse: Slik er nordmenns onani-vaner

Kondomeriet har sjekket hvordan det står til med nordmenns sex-vaner.

Publisert

(SIDE2): Kondomeriet har foretatt en større undersøkelse blant nordmenn, for å kartlegge våre sexvaner. Blant annet har de spurt om norske kvinner og menns onani-vaner.

Svarene er blant annet delt inn i de store byene, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Og muligens noe overraskende, så er det det såkalte Bibelbeltet som er mest aktive daglig.

Kristiansand har høyest andel som onanerer daglig, med 29 prosent. Det er langt flere enn de andre byene, der Oslo liger nederst, med ni prosent, Tromsø med 10 og Trondheim med 11.

- Det kan se ut til at sørlendinger er tryggere på sin egen seksualitet, sier nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, Dorthea Berge, til Side2.

Foto: (Kondomeriet)

Stavanger har høyest andel av de som onanerer flere ganger daglig, med hele 8 prosent.

LES også: Dette er sexleketøyene som selger mest

Menn gjør det oftere

Det er heller ikke uvanlig å ta saken i egne hender, også når man er i et forhold. Ni av ti onanerer selv om de har en partner, og det gjelder begge kjønn.

Menn onanerer vesentlig oftere enn kvinner. 22 prosent av mannfolka sier de gjør det daglig, 82 prosent at dem sier de onanerer ukentlig eller oftere.

20 prosent av kvinnene sier de onanerer to-tre ganger i uken, mens 23 prosent av kvinnene sier de sjelden eller aldri gjør det.

LES også: 6 grunner til at jenter bør onanere

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

På jobb

Kanskje ikke så overraskende – de fleste av oss gjør det hjemme.

98 prosent av både menn og kvinner svarer at det er innenfor hjemmets fire vegger de pleier å tilfredsstille seg selv. Det er heller ikke helt uvanlig å gjøre det hos en partner, seks prosent av menn og åtte av kvinnene gjør det der.

Det er derimot større forskjell på kjønnene når det kommer til arbeidsplassen: En prosent av kvinnene svarer at de pleier å onanere på jobb, mens seks prosent av menn gjør det samme.

En prosent av kvinnene og tre prosent av mennene sier de pleier å onanere på offentlige steder.

- Det er interessant å se at seks prosent av menn oppgir at de pleier å onanere på arbeidsplassen, mot en prosent av kvinner. Denne trenden ser vi igjen i andre internasjonale undersøkelser. Onani og seksualitet har blitt mer akseptert de siste årene, noe som også kan føre til at flere ønsker å utforske sin seksualitet også utenfor hjemme, sier Berge.

- Det kan være mange ulike grunner til at menn og kvinner onanerer på arbeidsplassen. En grunn kan være at man har ulike seksuelle behov, og at man onanerer på arbeidsplassen for å unngå å bli oppdaget av partner. Har man en stresset arbeidshverdag kan en orgasme redusere stresset og lette på trykket slik at man lettere klarer å fokusere på arbeidet.

DENNE videoen er morsom: Er det en sexleke eller hundeleke?

KJØNNENE: Slik svarer menn og kvinner på hvor ofte de onanerer.
KJØNNENE: Slik svarer menn og kvinner på hvor ofte de onanerer. Foto: (Kondomeriet/Brand Cognition)

Vanskelig tema

Det er Norstat som har gjennomført undersøkelsen for Kondomeriet i samarbeid med Brand Cognition, med drøye 500 respondenter. I en kommentar til svarprosenten på 19, som er bare litt lavere enn det Norstat normalt har på landsrepresentative undersøkelser, er det temaet – sex - som er hovedårsaken som oppgis for at man ikke ønsket å delta.

«Jeg synes sex er noe som skal være vakkert og kun mellom de to som elsker hverandre», er et av svarene på hvorfor vedkommende ikke ville delta i undersøkelsen.

Svarprosenten anses likevel å være god.

- Vi var forberedt på at det kunne komme en del tilbakemeldinger på grunn av temaene i undersøkelsen. Vi ble imidlertid positivt overrasket, en av konklusjonene i undersøkelsen.

LES mer: Derfor burde menn sove uten undertøy
OG her: Til alle gutter som sier de har for stor...

DAGLIG: Slik svarer norske menn og kvinner på hvor ofte de onanerer.
DAGLIG: Slik svarer norske menn og kvinner på hvor ofte de onanerer. Foto: (Kondomeriet/Brand Cognition)

Screen9v2

Foto: (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!