Klagestorm på årets julebrustest

Side2 og leserne er enige om hvilken brus som er den beste. Likevel hagler kritikken.

Publisert

(SIDE2):Vinneren av julebrustesten 2016 hos Side2 og Nettavisen, er julebrusen fra «Hamar Lillehammer Brygger». Denne fikk terningkast 5 i vår blindtest, og var en klar vinner.

Blant leserne stikker den også av med seieren, da 26 prosent mener det er den beste julebrusen, ifølge vår avstemning mandag.

Leserne mener deretter Grans (10%) og Dahls (8 %) er Norges beste julebrus.

LES OM FJORÅRETS JULEBRUSVINNER: - Dette er ren tortur å drikke!

Rød eller brun julebrus?

Selv om det er enighet om hvilken julebrus som er den beste, skaper julebrustesten et voldsomt engasjement. Det er tydelig at det er mye følelser rundt brusen som kommer fra hjemstedet, og hvis ikke favoritten vinner, så hagler det inn kritikk.

Reaksjonene går hovedsakelig ut på at det mangler visse merker i testen, eller meninger om brusfargen. Noen er helt klare på at julebrusen skal være brun, andre synes rød er riktig. Vi har fått reaksjoner på testen på både e-post, i kommentarfeltet og på Facebook:

Her er noen av reaksjonene blant leserne:

«For noe piss. Verken Lerum eller Hansas julebrus er med. Som vanlig vil drittlendingene ikke ta med de mest relevante»

«Hvorfor mener panelet at julebrus må være rød?»

«Dere har tatt med Svensk Julemust, men ikke Dahls Julebrus?!?! Det er selvsagt ikke en ordentlig test uten Dahls, men det vises da også siden ingen fikk 6er.»

«Lillehammer, Roma og CB sine er eneste som faktisk er julebrus. Alle de andre er dårlige forsøk på å kamuflere vond rødbrus som julebrus.»

«En julebrustest uten Dahls blir for dumt. Hamar sin er dog en god nummer 2.»

« Hva svensk julmust har med julebrus å gjøre, er for meg en gåte....»

«Fantastisk at man roper om E-stoffer og fake på Aass julebrus. Med tanke på at de for noen år siden byttet ut kunstige ingredienser med mer naturlige.»

«Svensk julemust må dere få med, men dere mangler flere typer norsk julebrus. Arendals er jo ikke med i testen, heller ikke unions "grumsebrus" disse blir utsolgt hvert år før jul.»

« Ser dere har tatt dere skikkelig tid til å skrive om Macks Julebrus. Fjott test!»

Dette var test-kriteriene

Side2 er klar over at ikke «alle» julebrusene som er på markedet er med i testen, men påpeker at vi har testet de julebrusene som var tilgjengelig i ulike butikk-kjder i Oslo-området mellom 16-18.november. Regionale julebrus var ikke med i denne testen. Vi har også utelukket sukkerfrie og light-brusene i denne sammenheng.

I testen ble det fokusert på smak, farge og om den gir en følelse av jul. Testen er gjennomført som en blindtest.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Tidligere har folk på gata smakt på julebrus uten sukker:

Screen9v2

Vi har også smakt oss gjennom årets julegodt:

Les saken: Test av årets julegodt: - Dette er jo tidenes slankesjokolade

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!