Bloggeren Julia Friberg, best kjent som «Juliafrika», har lansert Instagram-kontoen «julias_chins».  Her skal hun poste et bilde av seg selv hver dag, med dobbelthake, samtidig som hun endrer livsstil. Målet er å gå ned i vekt, og at haken skal bli mindre, forklarer hun selv.

Bakgrunn: Den forbanna dobbelthaka mi

- Julias_chins er kort fortalt mitt eget lille dobbelthakenirvana! Jeg har laget denne instagrammen for å kunne legge ut et bilde av dobbelthaka hver dag, i håp om å sakte, men sikkert, kunne se at den skifter form, blir litt mindre og avslører om det for eksempel faktisk finnes kinnbein under der et sted.

Hvorfor ønsker du å gå å gjøre en livsstilsendring?

- Etter at søsteren min døde av kreft for litt over fire måneder siden, har det blitt viktigere for meg enn noen gang å ta så godt vare på helsa mi som jeg kan, for min egen del og for familien min. Jeg har også lyst til og behov for å sette meg mange nye mål for framtida, og jeg tror at å legge om livsstilen til en litt mer aktiv og sunn hverdag er en fordel for meg.

Hvorfor bruker du humor når du skal ned i vekt?

- Jeg har lyst til å vise at man kan være komfortabel i sitt eget skinn selv om man ønsker å komme i bedre form, og jeg vil bidra til å gjøre vektnedgang og livsstilsendringer til noe mindre «skremmende», i mangel på et bedre ord. Det er mer enn nok negativitet i verden, og det beste jeg kan oppnå med det er egentlig å få folk til å smile litt, i aller beste fall kanskje til og med inspirere litt.

Les også: 18 spørsmål Julia Friberg aka Juliafrika ikke har fått før

Foto: Privat/juliafriberg.blogg.no

Bloggere er forbilder for mange – hva er forskjellen på å være et sunt og usunt forbilde?

- Jeg tror ikke at jeg er den rette personen til å avgjøre hva som er et godt forbilde og ikke, men jeg tror at noe av det viktigste er å vise forståelse for at alle kjemper sin egen kamp. Om det så gjelder kropp, vanskelige situasjoner i livet, eller hva som helst annet. Hvis alle hadde vist litt mer forståelse og ikke vært så kjappe på å dømme og kritisere, så tror jeg at vi hadde kommet veldig langt, sier hun og legger til:

- Når det gjelder kropp, så tror jeg at det viktigste er å få frem at alle er forskjellige og at det er en bra ting,