COCA COLA LIFE er søtet med stevia og inneholder færre kilokalorier sammenlignet med vanlig Cola.
COCA COLA LIFE er søtet med stevia og inneholder færre kilokalorier sammenlignet med vanlig Cola. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg KAN Coca-Cola, terningkast 6!

Side2 testet Coca-Cola Life - og vi var ikke enige.

Publisert

(SIDE2): Ulike meninger om ny Coca-Cola.

Søtet med stevia

Den steiva-søtede brusen Coca-Cola Life har fått mye oppmerksomhet siden den ble lansert i Argentina i fjor.

I år ble den lansert i Europa, blant annet i Storbritannia og Sverige, men enn så lenge så må vi nordmenn over grensa til «söta bror» for å finne den «grønne» Coca-Cola-varianten.

ULIKE TYPER COCA-COLA: Hvilken er din favoritt?
ULIKE TYPER COCA-COLA: Hvilken er din favoritt? Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Enterprises Norge, Stein Rømmerud, er foreløpig taus om Coca-Cola Life vil bli lansert i Norge.

- Vi kan ikke hverken bekrefte eller avkrefte spekulasjoner om nylanseringer av konkurransemessige årsaker, har han tidligere uttalt til Side2.

Brusgiganten Pepsi har også lansert en steviasøtet versjon og i forrige uke skrev vi om den nye «Pepsi True».

Kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, sier til Side2 at de ikke kommenterer eventuelle nylanseringer.

Dette mener Side2

Vi i Side2 har derimot smakt på den nye Coca-Cola-brusen (kjøpt i Sverige) og gitt terningkast basert på smak. I tillegg har vi gitt kommentarer etter å ha sammenlignet Coca-Cola Life med vanlig Coca-Cola og de to sukkerfrie variantene Coca-Cola Zero og Coca-Cola Light. 

Coca-Cola Life er søtet med både sukker og stevia, og inneholder 27 kcal per 100 ml.

- Sammenlignet med vanlig cola så smaker den lite generelt og den smaker lite Coca-Cola. Den ligger tettest opp mot Coca-Cola Zero av de eksisterende variantene, (som er min favoritt!). Coca-Cola light er langt søtere og har en ekkel ettersmak, og er bare æsj! Mens vanlig Coca-Cola gir meg fornemmelsen av smør! Jeg tror likevel ikke den grønne Coca-Colaen blir en stor hit smaksmessig, da den er for tam – og jeg kjøper fortsatt heller Coca-Cola Zero.

- Jeg synes Coca-Cola Life smaker helt ok. Den smaker likt som Coca-Cola Zero, så om man liker den, liker man nok denne også. Den er mye mindre søt i forhold til Coca-Cola Light, men smaker mindre enn vanlig Coca-Cola.

FÆRRE KILOKALORIER: Coca-Cola Life inneholder 27 kcal per 100 ml. Vanlig Coca-Cola inneholder 42 kcal per 100 ml.
FÆRRE KILOKALORIER: Coca-Cola Life inneholder 27 kcal per 100 ml. Vanlig Coca-Cola inneholder 42 kcal per 100 ml. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

- Den er passe søt, har ingen ettersmak – og jeg kommer til å velge denne framfor både Coca-Cola Light og Coca-Cola Zero. Kan til og med hende jeg velger denne framfor vanlig cola på en bakfull søndag! Jeg KAN Coca-Cola – og gir Coca-Cola Life terningkast 6!

- Jeg hadde trodd det skulle være mer ettersmak av stevia, men ble positivt overrasket. Det er helt klart noe annerledes med denne sammenlignet med vanlig Coca-Cola, men absolutt bedre enn forventet. Likevel er det Coca-Cola Zero som blir min favoritt av disse fire Coca-Cola-variantene og jeg kommer ikke til å kjøpe Coca-Cola Life igjen.

- I utgangspunktet smaker Coca-Cola Life som Coca-Cola Light, men så kommer stevia-ettersmaken, som for meg var markant. Og mine smaksløker er ikke av de sterkeste så det var overraskende. Med andre ord så ødelegger ettersmaken hele opplevelsen for meg.

- Den slår ikke vanlig cola, men mye bedre enn Coca-Cola Light og Coca-Cola Zero. Den har litt «fresh» ettersmak.

Terning: 4 - 4 - 6 - 3 - 2 - 5

Gjennomsnittlig terningkast: 4