Foto: Colourbox

Intimbarbering gir økt risiko for kjønnssykdom

Her er årsaken.

Publisert

(SIDE2): Siden slutten av 1990-tallet har brasiliansk voksing fått stadig fotfeste, men nå er det imidleritid moderne med kjønnshår.

Å barbere seg nedentil er nok mest vanlig for kvinner, men også menn har tatt tak i barberhøvelen. Og de får ofte samme problem som damene.

Oppstår sår i huden

Men å rake seg med høvelen rett før sex, anbefales ikke, skriver Nyheter24. Årsaken er at du utsetter deg for større risiko for visse kjønnssykdommer.

- Det er mange som får betennelser og inngrodde hår av å barbere mot hårenes retning og ikke med, eller på grunn av bakterier som lever på huden eller på barberhøvelen. Det er bakterier over alt hele tiden, og når man barberer oppstår små sår. Hvis det kommer bakterier ned i disse sårene oppstår betennelser, sa Ellen Støkken Dahl, blogger i Underlivet, til Side2.

Det er samme årsak som gir en økt risiko for herpes og kondylom eller kjønnsvorter, sier sykepleier Johan Nilsson ved den svenske seksualopplysningstjenesten  UMO.se.

Vet ikke at de har det

Herpes og kondylom er sykdommer som smitter gjennom hud og hud-kontakt og slimhinne mot slimhinne.

- Størst risiko for å smittes er bår den som er rammet får synlige symptoner som vorter, sår eller byller. Men det er mange som ikke en gang vet at de har herpes fordi mange ikke får tegn på utbrudd. Det tar ikke bort smitterisikoen, opplyser Nilsson.

- Selv om det innebærer en økt risiko, behøver du ikke være veldig urolig. Man behøver ikke gjøre det til en større sak enn det er, sier Johan Nilsson til Nyheter24.

Intimbarbering ble for alvor kjent for den store hop gjennom serien Sex og singelliv. Se de beste mannfolkene i serien under:

var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=073fG6amgdvKRBkNwdD4HnO0C_15UwwISrjjPTg8hocRuGgGnDwwuIhBwZrQYIKQyiS1FK3zzRIeeYTQ0VmLyRKDdNK8jrg0&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!