<b>SILJE TORP (44)YRKE:</b> PT, mental trener, skuespiller og forfatter av boken Sterk med strikk. Instagram: @siljetorp
SILJE TORP (44)YRKE: PT, mental trener, skuespiller og forfatter av boken Sterk med strikk. Instagram: @siljetorp Foto: Svein Finneide

Kosthold

Dette spiser Silje Torp

Kostholdet til denne superdama er et godt eksempel på at det ikke trenger å være komplisert å spise sunt og næringsrikt.

Publisert Oppdatert

Silje Torp (44) er kanskje best kjent for de fleste som den helt rå dama Frøya i «Vikingane». Hun er også utdannet PT og liker å formidle en sunn og sprek livsstil.

Silje forteller hvordan en vanlig dag i kostholdsveien ser ut for henne. Kommentarene er ved ernæringsfaglig rådgiver i magasinet ShapeUp, Silje Bjørnstad.

Frokost

- Før spiste jeg alltid havregrøt til frokost, men en dag kjente jeg at jeg hadde fått dosen min og tok derfor en grøtpause. Nå spiser jeg et glutenfritt rundstykke, gjerne et kokt egg og ost på den ene halvdelen og appelsinmarmelade på den andre. Og kaffe, masse kaffe!

Shape Ups kommentar: - Et deilig og enkelt frokostmåltid som bidrar med både karbohydrater og protein. Velg gjerne grove rundstykker og grovt brød for å sikre et godt inntak av fiber og andre viktige næringsstoffer som bidrar til en bedre fordøyelse og mer langvarig metthetsfølelse.

Rundstykke med kokt egg er en sikker vinner til frokost. 
Rundstykke med kokt egg er en sikker vinner til frokost.  Foto: Unsplash

Lunsj

- Her blir det enten et par knekkebrød med ost og skinke. En omelett eller en salat med kylling. Fisk er også en klassiker. Og kaffe!, sier Silje.

Shape Ups kommentar: - Et godt eksempel på at det ikke trenger å være så fancy eller komplisert å spise sunt og næringsrikt. Både knekkebrød, omelett og salat er gode lunsjalternativer som også er enkle å variere med ulike pålegg og ingredienser.

Middag

- Hvorvidt jeg har barna eller ikke, er avgjørende for ukas middagsvalg. Når de ikke er hos meg, gjør jeg det ofte enklere. Når jeg har barna har vi temauker hvor vi kikker gjennom matblogger og lærer oss nye retter. Nylig hadde vi «asiatisk uke», med blant annet nudelsuppe og vårruller med masse grønnsaker. Favorittmiddagen er når mamma lager bankekjøtt til meg, sånn som bestemoren min pleide å lage det. Da er kjøttet kokt i timesvis i sausen, og serveres med kål- og gulrotstappe samt kokte poteter.

ShapeUps kommentar: - Så utrolig smart med temauker. Her er det bare å la seg inspirere!

Nuddelsuppe er en favoritt. 
Nuddelsuppe er en favoritt.  Foto: Unsplash

Kveldsmat

- Til kvelds spiser jeg gjerne kesam og nøtter, forteller Silje.

Shape Ups kommentar: - En digg kombinasjon som passer perfekt til kveldsmat når man trenger litt påfyll uten at det blir for mye av det gode. Her har du et måltid som bidrar godt med både protein og gode fettsyrer samt andre viktige næringsstoffer.

Om kvelden er det digg å roe ned med nøtter og en digg kesam.
Om kvelden er det digg å roe ned med nøtter og en digg kesam. Foto: Unsplash

Favorittsnacks

- Jeg digger bananchips og cashewnøtter, gjerne i kombo! Ellers er jeg glad i Sørlandschips, samtlige varianter!

ShapeUps kommentar: - Det er enkelt å forstå at du er glad i snacks som knaser når du spiser det! Nøtter er mer næringsrikt enn tradisjonell chips, men å kunne kose seg med en pose potetgull innimellom er selvfølgelig helt innafor!

Mellommåltider

- Jeg spiser ikke så mange mellommåltider. Det blir muligens en banan på farta. Jeg spiser godt og næringsrikt til hvert måltid og har ikke noe spesielt fokus på å få i meg spesiell mat før eller etter trening.

ShapeUps kommentar: - Bananer og annen type frukt er smarte mellommåltider hvis man trenger litt ekstra energi og det er en stund til neste hovedmåltid. Hva og hvor mye man spiser før og rett etter trening er individuelt, men det går helt fint å vente litt. Hvis du for eksempel skal spise en middag 1-2 timer etter økten, er det ikke sikkert at du trenger påfyll med en gang du er ferdig med økta hvis du ikke er sulten.

Alltid i kjøleskapet

- Ost, yoghurt og havremelk! Havremelk bruker jeg i kaffen min, mens ost og yoghurt spises daglig.

ShapeUps kommentar: - Her nevner du gode og næringsrike basisvarer som kan brukes til mye og som derfor er smart å ha på plass i kjøleskapet.

Silje Torps beste kostholdstips:

- Spis fargerikt, velg hovedsakelig magre proteinkilder og spis nok fiber. Unn deg all mulig mat,
men unngå å spise deg overmett. Og aldri, ALDRI, ha dårlig samvittighet for maten du har spist. Nyt den!

Foto: Unsplash

Favorittoppskriften min: Sashimisalat

Ingredienser til 2 porsjoner

Du trenger:

300 gram Salmalaks, kuttet i passe biter (3-4 mm

150 g crispysalat, skylt og revet i biter

3-4 vårløk, snittet på langs og delt i to

8-10 cherrytomater, delt i to

1 avocado, i biter

1 appelsin, kuttet i små biter

1 kokt egg, kuttet i biter (kan sløyfes)

1-2 ss sesamfrø

Fersk koriander

Slik gjør du:

Bland alt sammen i en bolle og strø litt sesamfrø og koriander over. Til salaten lager jeg meg ponzusaus etter en genial oppskrift fra Trines matblogg:

Ponzusaus

Du trenger:

½ dl soyasaus

Saften fra ½ lime

2 ss riseddik

1,5 ss sukker (smak deg frem)

1 rød chili, finhakket (smak deg frem)

2 fedd hvitløk, finhakket (smak deg frem)

1 ss frisk koriander, finhakket

Slik gjør du:

Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem slik at du får en fin balanse mellom det søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Du kan velge om du vil ha ponzusausen eller om du vil blande i salaten.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!