MATBLOGGER OG FORFATTER: Kristine Weber slipper deg inn på kjøkkenet sitt!
MATBLOGGER OG FORFATTER: Kristine Weber slipper deg inn på kjøkkenet sitt! Foto: Privat

Kosthold

På kjøkkenbenken til Kristine Weber

Matblogger og forfatter Kristine Weber er opptatt av å lage mat som bygger muskler og metter godt. Selv har hun dilla på sunnere varianter av vafler og lompepizza, men på lørdagskvelden er det ordentlig sjokolade og vaniljefugde som gjelder!

Kristine Weber

Alder: 36 år

Til daglig: Matblogger, forfatter, matspaltist

På nett: www.kriweb.no

Instagram: @kriweb

Aktuell med: Boken «Kristines sunne søte - hverdagsgodt uten sukker»

Frokost

- En typisk frokost for meg er cottage cheese blandet med gresk yoghurt. Så tilsetter jeg sukkerfritt syltetøy, blåbær, havrefras og sukrin.

Shape Ups kommentar: Dette er en sunn og næringsrik frokost som metter! Meieriprodukter som cottage cheese og yoghurt bidrar med mettende proteiner. I tillegg får du i deg kalsium, B-vitaminer og jod. Flott med syltetøy og bær som bidrar til deilig søtsmak uten at det blir for mye sukker. Du kan gjerne tilsette litt hakkede nøtter eller frø som topping for å øke innholdet av sunne fettsyrer.

Les også: Slik spiser du både billig og sunt i det nye året

Lunsj

- Til lunsj blir det gjerne omelett og speilegg. Treningsøktene legger jeg ofte mellom frokost og lunsj, så da blir det som regel en eggerett etter trening.

Shape Ups kommentar: Det er lurt å fylle på med både proteiner og karbohydrater etter en treningsøkt. Eggeretter sammen med for eksempel noe kjøttpålegg, grønnsaker og en skive brød er smart restutisjonsmat. Husk også å drikke nok, både før, under og etter treningsøkten.

Mellommåltider

- Jeg spiser flere mellommåltider i løpet av en dag. Dette består som regel av frukt og nøtter.

Shape Ups kommentar: Litt nøtter og frukt er smart påfyll og passer perfekt som et lite mellommåltid. Andre næringsrike alternativer kan være en liten Skyr eller en skål med litt kesam og cottage cheese blandet med bær.

Favorittmåltidet

- Middagene er mitt favorittmåltid! Dette kan gjerne være kylling tandoori, lasagne, pizza eller suppe. Nå for tiden går det i lompepizza i alle mulige varianter. Fordelen med lomper som bunn er at du kan lage mange mini-pizzaer med forskjellig fyll på hver av de.

Shape Ups kommentar: Lomper er både praktisk og svært anvendelig, og lompepizza er enkelt og kjapt å lage. Lag gjerne din egen tomatsaus med hermetiske tomater som base og som pizzakjøtt er det fint å bruke kylling, biff, karbonadedeig eller magert kjøttpålegg. Og ikke glem grønnsakene, enten som fyll eller som en sidesalat.

Les også: På kjøkkenbenken til Camilla Lorentzen

Foto: Jeanett Johnsen / Shape Up

Sunn kveldskos

- Det blir ofte et par knekkebrød eller lomper til kvelds. Da har jeg på smør og ost. I tillegg spiser jeg et beger med Skyr, og frukt og bær.

Shape Ups kommentar: Det er lurt med litt kveldsmat, særlig hvis det er lenge siden forrige måltid. Både knekkebrød og lomper er gode valg fordi du her kan variere med forskjellige typer pålegg som for eksempel ulike oster. Sammen med Skyr, frukt og bær får kroppen både protein og karbohydrat til å fylle opp energilagrene til neste dag. Et tips er å velge grove knekkebrød da dette er de mest næringsrike variantene eller å lage dem selv.

Favorittsnacks

- På hverdagene synes jeg lomper smurt med smør, sukrin og kanel er veldig godt! Eventuelt så blir det vafler. På lørdagene blir det derimot smågodt, nærmere bestemt sjokoladefamilien og vaniljefudge.

Shape Ups kommentar: Denne type lompesnack er perfekt når du ønsker et sunnere alternativ til noe søtt samtidig som det går raskt å lage! Det er viktig å påpeke at det selvfølgelig er plass til smågodt og sjokolade i et sunt og variert kosthold – alt handler om hyppighet og mengde. Så det å unne seg favorittgodteriet på lørdager er absolutt innafor! Mange synes det fungerer bra å begrense godtespisingen til en eller to faste dager i uka slik at det ikke blir for mye av det gode.

Alltid på kjøkkenet

- Det er sikkert nærmere ti matvarer jeg har på «må-ha-listen»! Men skal jeg velge kun tre er dette yoghurt, egg og havregryn. Yoghurt bruker jeg både som frokost og mellommåltid. Egg er en god proteinkilde og noe som kan spises både til lunsj og middag. Havregryn bidrar med gode karbohydrater og fiber. I tillegg er disse tre matvarene alt man trenger for å lage både pannekaker eller vafler.

Shape Ups kommentar: Dette er alle næringsrike matvarer som er viktige basisingredienser i mange matretter samtidig som de kan nytes alene! Egg blir gjerne omtalt som naturens egen vitaminpille og bidrar med alle livsnødvendige stoffer unntatt vitamin C. Yoghurt og andre meieriprodukter er en flott proteinkilde i tillegg til at det bidrar med flere andre viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Havregryn er en ypperlig kilde til smarte karbohydrater samt flere ulike vitaminer og mineraler. I tillegg kan du enkelt lage havremel ved å putte havregryn i blenderen.

Kristines kostholdstips

- Når det gjelder å ha et sunt og variert kosthold er mine beste tips å lage maten din selv og å spise nok i løpet av dagen. Fokuser på å få i deg nok protein, men ikke glem fett og karbohydrater!

Favorittoppskrift: Kristines havrevafler

- Jeg er veldig fan av å lage sunnere alternativer til brødskiver og da synes jeg vafler er en vinner! En favoritt er disse vaflene laget med havremel.

Du trenger:

1 egg

70-80 gram havremel

2-3 dl melk

1-2 ts kardemomme

en klype salt

1 ss smør til steking

Visp alle ingrediensene sammen og stek vaffelplater i et smurt vaffeljern.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!