LEK OG LÆRE: Om du er innstilt på å løse seksuelle floker og ikke la det gå utover hele forholdet ditt, er det sannsynlig at du blir lykkeligere også i sexlivet etter hvert, sier forskerne.
LEK OG LÆRE: Om du er innstilt på å løse seksuelle floker og ikke la det gå utover hele forholdet ditt, er det sannsynlig at du blir lykkeligere også i sexlivet etter hvert, sier forskerne. Foto: CAMERAPRESS/Bulls

Hemmeligheten til et bra sexliv

Hvilken forventninger du har, avgjør alt.

Publisert

(SIDE2): Det er ikke alltid slik at om du er utålmodig kommer gode ting til deg fortere. Ei heller i sexlivet, sier Journal of Personality and Social Psychology.

LES OGSÅ:Forskning: En av de største sex-mytene avslørt

Forventningene sier alt

Ifølge forskningsrapporten så har forventningene du har til sexlivet ditt, stor innvirkning på hvor bra du har det med partneren på soverommet.

Forskerne sier at de forestillingene og forventningene du mentalt bærer med deg, har stor innvirkning på hvordan du har det fysisk med partneren.

Det kan også være en god ting å tenke på at sexlivet forandres etter hvert som man blir eldre

LES OGSÅ: Så ofte har gifte par sex

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Screen9v2

Seksuell skjebne

Nøkkelen til god sex er at om du ikke forventer å bli tilfredstilt umiddelbart, er det trolig at at du vil oppleve mer tilfredstillelse i det lange løp.

Side2 har tidligere skrevet om seks grunner til at sextørke kan være bra for deg.

Rapporten, som tar for seg både heteroseksuelle og homofile og lesbiske par, sier at de skilte folk i to - de som tror på læring over tid og de som mener god sex er en form for «skjebne», skriver The Independent.

- Folk som tror på det siste bruker sexlivet sitt som et barometer på om forholdet er bra eller ikke, sier doktorgradstipendiat og leder for undersøkelsen, Jessica Maxwell.

Kobler ikke sex med trivsel i samme grad

Folk som har «seksuell skjebne» som sin rettesnor, mener det er essensielt først og fremst å finne en seksuell partner som er kompatibel med dem selv.

- Folk som har tro på at de kan jobbe med sine seksuelle problemer, lar ikke det gå utover hvordan de oppfatter trivselen i forholdet ellers, sier Maxwell.

Over tid har disse derfor bedre sjanse til å lykkes både i forholdet - og på soverommet.

Screen9v2

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));