Foto: (Colourbox)

Forskning: Er du av typen som banner, roter og er oppe sent?

Da har du vunnet intelligens-lotteriet ifølge forskerne.

Publisert

(SIDE2): Å være lat anses ofte som et negativt trekk, men forskere mener det er en sammenheng mellom det og høy intelligens.

Også det å være et nattmenneske, rote og å bruke banneord, er tegn på høyere intelligens viser studier.

Nattuglene

Blant natt-dyrene finner vi blant annet Obama, Churchill og Proust, som er kjente for å være intelligente mennesker. En studie gjengitt i Psychology Today, viser at intelligente barn vokser opp til å bli natte-mennesker som voksne. En annen studie viser at selv om de natt-glade ikke hadde bedre karakterer på skolen som barn, hadde de større suksess senere i livet.

LES også: Å ta selfies får deg til å føle deg bedre

Banner mye

Det er ikke uvanlig å høre at den som banner mye, den har dårlig ordforråd. Men en studie gjengitt i Language Science, viser det motsatte: Årsaken til at noen banner mye, er ikke fordi de ikke klarer å komme på andre ord å bruke. Det motsatte er tilfellet. En rekke tester på ordforråd og emosjonalitet viste at de som er mer intelligente, også er de som banner mest.

Rotehode

Å ha stygg håndskrift brukes ofte som tegn på at man er intelligent. Nå kan de som er roterte, også skylde det på sin høyeintelligens.

En studie utført ved Universitetet i Minnesota viser en sammenheng mellom det å ikke være glad i å rydde og høyere intelligens. De rotete har rett og slett tankene andre steder.

Studien viser også at mer uordnede omgivelser er bedre for krativiteten, enn de veldig ordnede.

LES også: Derfor har du ekstra vondt i ryggen om morgenen
OG her: Ny studie: Å sitte i sofaen og glo på TV kan redde forholdet

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!