Foto: (Foto: Istock)

Fire gode grunner til å ta en pause fra sosiale medier

Logg av Face, Insta og Snap og kom deg ut!

Publisert

Sosiale medier har blitt en viktig del av livet vårt. Vi får med oss det som skjer rundt om i verden, blir inspirert, underholdt og holder kontakt med andre mennesker. Likevel kan sosiale medier ha en negativ innvirkning på hvordan vi ser oss selv, og hvordan vi ser på verden.

Det finnes flere fordeler med å være aktiv sosiale medier, men flere studier viser til at det også er en god del ulemper som kan påvirke de fleste. Ifølge Science Daily bestemmer 60 prosent av unge mennesker å ta seg en pause fra sosiale medier på et eller annet tidspunkt.

Inspirert av Bustle har vi samlet fire grunner til at det kanskje er lurt å ta seg en pause fra telefonen i ny og ne.

1. Psykisk helse

Unge mennesker som bruker mye tid på sosiale medier har større sannsynlighet for å oppleve depresjon og angst, ifølge en forskningsrapport publisert på Wiley Online Library. Årsaken er fordi man blir eksponert av andres «perfeksjon» og kjenne på presset i å se bra ut for omverden.

2. Narsissisme

En studie utført av University of Wurzburg viser at sosiale medier tiltrekker narssisister som elsker å vise seg frem og male et perfekt bilde av livet de lever.Les også: Folkehelseinstituttet: Tenåringsjenter med psykiske lidelser øker med 40 prosent

3. Endring av vårt syn på lykke

Å sammenligne oss selv med andre er ikke et nytt eller ukjent fenomen. Når man tar sosiale medier med i beregningen kan det være en litt skumlere arena enn man tror. Ifølge en undersøkelse utført i 2017 er det flere kan flere oppleve å føle seg mindre verdt basert på observeringer av «populære venner» på plattformer som Instagram. Undersøkelsen mener at man gjerne tenker: «Jeg har mindre venner, og har lite følgere på Instagram - dermed er jeg ikke like lykkelig som mine populære venner med masse følgere».

4. Slipp unna uønsket oppmerksomhet

Man kommer ikke unna uten å få et par overaskende bilder på Snapchat, eller et par meldinger på Instagram fra fyren som liker alle bildene dine. 

Science Daily melder at nesten 50 prosent av kvinner mellom 13 og 72 opplever trakassering på sosiale medier. 41 prosent rapportere truende oppførsel og 15 prosent rapporterte seksuell trakassering.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!