UTFORSKET SEKSUALITETEN SIN: Robin Rinaldi og ektemannen hadde et åpent forhold i ett år. - Han var en god mann, en snill mann. Og jeg elsket ham. Men det var bare noe som føltes... Litt for stille, litt for dødt, sier Robin.
UTFORSKET SEKSUALITETEN SIN: Robin Rinaldi og ektemannen hadde et åpent forhold i ett år. - Han var en god mann, en snill mann. Og jeg elsket ham. Men det var bare noe som føltes... Litt for stille, litt for dødt, sier Robin. Foto: Privat

Etter 17 års ekteskap spurte Robin ektemannen om lov til å ha sex med andre menn

I ett år tilbrakte Robin Rinaldi ukedagene med elskerne sine, og helgene med ektemannen.

Publisert

(SIDE2): Robin Rinaldi og ektemannen Scott hadde vært sammen i 17 år da Robin spurte om han kunne tenke seg å ha et åpent forhold. Ikke for alltid, men for en stund.

- Jeg kom til et punkt der jeg ikke følte jeg kunne fortsette uten å oppleve lidenskap. Jeg var lykkelig på en trygg, tilfreds måte, og sexlivet vårt var fint og fysisk tilfredsstillende. Men det vi manglet, helt fra begynnelsen, var et visst nivå av lidenskap, råhet og lyst, sier Robin (51) til Side2.

Scott sa i utgangspunktet nei. Han hadde tidligere vært sammen med en dame som var i et åpent forhold, og ønsket ikke å gå inn i det igjen. Men han forsto at Robin trengte å utforske sin egen seksualitet, så han gikk med på det. I håp om å redde ekteskapet.

Søkte hjelp til å utforske seksualiteten sin

I ett år tilbrakte Robin og Scott ukedagene hver for seg, og helgene sammen.

De hadde kun tre regler: Ingen seriøse forhold, aldri ubeskyttet sex og aldri sex med felles venner. I løpet av året brøt de begge minst én av disse reglene.

Saken fortsetter under.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Det første Robin gjorde var å sette inn en annonse på nett:

«Flott kvinne søker erfaring. Jeg er en 44 år gammel utdannet, attraktiv kvinne i et åpent ekteskap. Jeg søker single menn i alderen 35 til 50 som kan hjelpe meg med å utforske seksualiteten min.»

ÅPENT FORHOLD: I løpet av ett år, hadde Robin 12 sexpartnere. To av dem var kvinner.
ÅPENT FORHOLD: I løpet av ett år, hadde Robin 12 sexpartnere. To av dem var kvinner. Foto: Privat

12 sexpartnere

Allerede neste dag hadde Robin fått over 20 meldinger. Den aller første hun hadde sex med var en 40 år gammel advokat, og i boken beskriver hun opplevelsen slik:

«Vi hadde samleie to ganger, og etter han dro følte jeg meg tilfredsstilt.»

I månedene som fulgte hadde Robin totalt 12 sexpartnere. To av dem var kvinner. De siste tre månedene bodde hun sammen med en gruppe som praktiserte tantrisk sex i San Fransisco.

Mens prosjektet pågikk, fikk Robin ulike reaksjoner fra venner og familie.

- Noen forsto og støttet meg, mens andre var bekymret og mer forsiktige. Andre var helt imot det. Det var spesielt de som hadde en egen interesse i at ekteskapet mitt forble det samme, som våre parvenner, som var mest imot. Familien min og venninnene mine støttet meg, sier Robin til Side2.

Ønsket seg barn

Før Robin foreslo et åpent forhold, hadde hun prøvd å skape lidenskap hjemme på soverommet med ektemannen.

- Jeg kjøpte tantrabøker, jeg tok pole dancing-kurs, jeg strippet for ham og jeg kjøpte nytt undertøy. Jeg gjorde alt for å forføre ham inn i en mer lidenskapelig relasjon, forteller Robin.

Robin ønsket seg barn, men Scott ville ikke. I stedet steriliserte han seg, noe som ble vendepunktet for Robin.

- Tror du ting ville blitt annerledes om dere hadde fått barn?

- Jeg tror ikke det å få barn ville gitt meg det lidenskapelige ekteskapet jeg ville ha. Men det ville nok gitt livet en annen mening. I tillegg så ville det nok, for å være helt ærlig, tatt så mye av fokuset mitt at jeg ikke ville ha søkt et åpent ekteskap, i alle fall ikke på mange år.

Brudd med ektemannen

Etter et års åpent forhold, flyttet Robin og Scott sammen igjen. Det tok imidlertid ikke lang tid før de måtte innse at forholdet var over.

- Etter jeg hadde hatt andre elskere og opplevd andre typer sex og emosjonell tilknytning, så var det altfor vanskelig å gå tilbake til et konvensjonelt ekteskap. Prosjektet forandret meg enormt mye. Jeg elsket fortsatt Scott, men følte jeg hadde vokst ut av ekteskapet, forteller Robin.

Robin var imidlertid ikke interessert i et nytt åpent forhold. I stedet begynte hun å date en av mennene hun hadde hatt sex med, og forelsket seg etter hvert i ham.

Hun er sammen med samme mann i dag, åtte år etter bruddet med Scott.

- Jeg har det nok ikke i meg å være i mer enn ett åpent forhold i løpet av mitt liv. Jeg er egentlig ganske monogam. Jeg var jo det i tyve år før prosjektet, og har vært det i åtte år siden. Det var bare en fase jeg måtte gjennom. De fleste har sin ville fase i tyveårene. Min var, dessverre, litt forsinket.

Eks-mannen Scott har i liket med Robin gått videre, og bor nå sammen med kjæresten sin i California.

«Skitten hore»

Robin forteller at hun kjenner mange par som lever i åpne forhold, både med og uten barn.

- Du ville ikke trodd det når du møter disse parene. Men på mange måter har de alt: Stabilitet, kjærlighet og en familie, samtidig som de har seksuell variasjon med andre partnere. De færreste får dette til å fungere i det lange løp, ofte på grunn av frykt og sjalusi, men også fordi man plutselig kan oppleve å føle seg nærmere elskeren enn ektefellen.

I 2015 ga Robin ut boken «The Wild Oats Project», hvor hun forteller om sine seksuelle opplevelser og hva det gjorde med henne. Reaksjonene har vært mange, både positive og negative.

Hun ble kalt «ei skitten hore» på sosiale medier, og ble beskyldt for å være selvsentrert, løs og ekkel.

- Hver gang noen skriver om sex, og spesielt hvis det er kvinner som forteller om ukonvensjonell sex og seksuell frihet, så vil man få sterke reaksjoner, sier Robin.

Tror mange lykkelig gifte vil kjenne seg igjen

Samtidig har hun mottatt mange tilbakemeldinger fra mennesker som forstår henne, og som takker henne for å ha vært åpen om det.

- Mange har skrevet til meg, både kvinner og menn, og fortalt at de har hatt lignende problemer i sitt ekteskap, og at boken min har hjulpet dem til å snakke om det.

For Robin tror mange kvinner kan kjenne seg igjen i beskrivelsen av forholdet hun hadde til ektemannen, selv de som anser seg selv som lykkelig gift.

- Han var en god mann, en snill mann. Og jeg elsket ham. Men det var bare noe som føltes... Litt for stille, litt for dødt.

LES OGSÅ: Så ofte mener sexterapeutene at du bør ha sex

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!