Foto: Colourbox

En ordentlig håndvask bør vare i minst 40 sekunder

Prosess på 6 steg sikrer deg helt rene hender

Publisert

(SIDE2): God og riktig håndhygiene er viktig for å unngå spredning av bakterier og sykdom. Hjemme, men kanskje spesielt hvor man er omringet av mange andre, som på arbeidsplassen eller på treningssenteret - hvor utstyr og lignende fort kan ende opp som bakteriebomber om man ikke passer på.

Å vaske hender er noe vi har gjort fra vi var små, men likevel er det kanskje ikke alle som vet at det krever litt mer enn en noen sekunder med rennende vann og såpe for å bli helt ren.

Ny forskning, publisert i Infection Control and Hospital Epidemologi, viser at den mest effektive måten å vaske hendene sine på består av en prosess på seks steg, som tar 43 sekunder fra start til slutt, skriver Women's Health Mag.

Her er de seks stegene, som man skal kombinere med såpe og vann:

1. Gni hendene dine sammen, håndflate mot håndflate.
2. Bruk den høyre høyden til å gni den venstre med, og vask mellom fingrene. Bytt så hånd og gjør det samme.
3. Plasser hendene slik at håndflatene vender mot hverandre, flett fingrene i hverandre, og gni.
4. La baksidene av fingrene dine møte hverandre i et grep, og gni fra side til side.
5. Plasser den ene hånden rundt tommelen din, og gni. Bytt så side og gjør det samme.
6. Gni fingrene på den ene hånden med håndflaten til den andre. Bytt så side.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ:5 ting vi gjør for å unngå bakterier som er helt bortkastet

Dette har forskerne kommer frem til ved å teste effektiviteten av forskjellige måter å vaske hendene på, ved å bruker grupper med leger og sykpleiere ved britiske sykehus. De legene og sykepleierne som brukte denne prosessen på seks steg hadde renere hender etter interaksjon med pasientene, enn de som brukte en prosess som inkluderte tre steg og anti-bac.

WHO har laget denne detaljerte skissen, hvor de seks stegene er inkludert:

Foto: WHO

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!