21 prosent av jenter i alderen av 17 til 21 sier at de aldri onanerer.
21 prosent av jenter i alderen av 17 til 21 sier at de aldri onanerer. Foto: Istock

En av fem unge kvinner onanerer aldri

Sexolog mener jenter føler mer skam rundt onani.

Publisert

21 prosent av jenter i alderen av 17 til 21 sier at de aldri onanerer. Det viser en undersøkning Norstat har ut ført til NRK. Kun 6 prosent av guttene svarer at de heller ikke onanerer. 

Sexolog og spesialist i sexologisk rådgivning i Sex og Samfunn, Trude Slettvoll Lien, forteller NRK P3 at hun skulle ønske at tallene hun hadde foran seg, ikke stemte.

Les også: 7. mai er den internasjonale masturberingsdagen

Les også: 6 grunner til at jenter bør onanere

- Jeg synes det er trist. I dag er mange opptatte av å ha bra sex, men skal man ha god sex med andre, er det viktig å kjenne seg selv, sier hun til NRK P3.

Lien forteller videre at hun ikke er overrasket over undersøkelsen. Hun mener at jenter føler mer skam rundt onani, og at skammen kan komme fra småbarnsalderen av.

Undersøkelsen ble gjort i forbindelse med serien «Line fikser kroppen».

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!