EKTE KJÆRLIGHET: Å dele livet med en annen kan gjøre deg mer lykkelig.
EKTE KJÆRLIGHET: Å dele livet med en annen kan gjøre deg mer lykkelig. Foto: (Colourbox)

Disse tre tingene er hemmelighetene til et lykkelig liv

Harvard-psykiater avslører hvilke tre punkter som leder til ekte lykke.

Publisert

(SIDE2): Det å oppleve en følelse av ekte lykke er noe av det viktigste her i livet, men også noe av det vanskeligste å studere, skriver Independent.

Psykiater Robert Waldinger har ledet studien «Harvard Study of Adult Development», og studien er hittil den største og lengste i sitt slag.

Her peker forskerne på særlig tre nøkkelpunkter for å oppleve lykke og vi gjentar de tre punktene her:

1) Nære forhold

I studien så man at de deltakerne som rapporterte om et nært forhold til familie, venner eller grupper hadde større sannsynlighet for å leve et lengre og lykkeligere liv sammenlignet med de som var mindre sosiale. De deltakerne som sa de var ensomme, rapporterte også om mindre lykkefølelse. Disse hadde i tillegg en dårligere fysisk og mental helse.

2) Kvalitetsforhold (ikke kvantitet)

Det sier seg nok selv, men det å være gift trenger slettes ikke å bety at man er fornøyd og lykkelig. Harvard-studien så at gifte par som ofte kranglet og viste lite begeistring for hverandre, var mindre lykkelige enn de parene som ikke var gift.

3) Stabile ekteskap

Men hvis man får ekteskapet til å funke så er dette definitivt med på å gi deg et lykkelig liv. Ifølge studien vil det å være gift, uten at man tidligere har opplevd separasjon, skilsmisse eller lignende problemer, være sunt for både den fysiske og mentale helsa. I studien så man blant annet at gifte par under 50 som ikke opplever «seriøse parproblemer», scorer bedre på hukommelsestester senere i livet sammenlignet med andre par. 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!