MANGE OPPLEVER å bli fortere irritert hvis sexlivet plutselig stopper opp.
MANGE OPPLEVER å bli fortere irritert hvis sexlivet plutselig stopper opp. Foto: (Colourbox)

Dette skjer når du slutter å ha regelmessig sex

Det kan være både positivt og negativt med sextørke.

Publisert

(SIDE2): I begynnelsen av et forhold er sex gjerne noe som skjer naturlig og ofte, men etter noen år er det mange par som merker av sengeaktiviteten dabber av.

Det kan være flere ting som påvirker sexlivet, både barn, jobbreiser, redusert sexlyst og så videre.

Det er ingen tvil om at det er flere gode grunner til å ha sex, så hva skjer hvis sexlivet stopper opp?

Med inspirasjon fra Womens Healthmag lister vi opp en rekke punkter som kan påvirke kroppen når det blir sexstans:

1) Mer uro i kroppen

Sex hjelper mot stress i tillegg til at det får kroppen til å produsere «lykkehormoner» som for eksempel endorfiner. Hvis sexlivet begynner å dabbe av kan dette derfor føre til at du føler deg mer stresset og urolig i hverdagen.

2) Oftere syk

Sex er med på å stimulere immunforsvaret og et aktivt sexliv er med på å redusere risikoen for å bli forkjøla og å få influensa.

3) Du blir mer irritert

De fleste som er i et forhold opplever perioder med mindre sex, noe som slettes ikke trenger å bety at det er noe galt mellom dere to. Men hvis det blir helt slutt på fysisk kontakt, så kan dette gå utover selvtilliten og føre til at man føler seg ulykkelig og irritert, og kranglene kan komme hyppigere.

4) Forholdet kan begynne å skrante

Å kjenne at partneren din har lyst på deg gir en god følelse, men hvis den ene begynner å vise tegn til at man ikke blir tent av kjæresten så kan dette bety at det nærmer seg slutten på forholdet. I tillegg så kan det også øke risikoen for at man er utro.

5) Du reduserer risikoen for urinveisinfeksjon

Det trenger ikke å bare være negative ting som skjer hvis det blir sextørke i livet ditt. For eksempel så er det mange kvinner som opplever å få urinveisinfeksjoner når de har sex og mindre sex kan derfor bety færre infeksjoner i underlivet.

6) Du reduserer risikoen for å få en kjønnssykdom

En annen positiv ting ved å ikke ha sex er at du slipper frykten for å få en kjønnssykdom. De fleste vet at det er lurt å beskytte seg mot kjønnssykdommer og at kondombruk er smart. Likevel er det mange som dropper denne type beskyttelse og blir smittet av klamyida eller andre kjønnssykdommer.

Les også: - Jeg bruker aldri kondom, jeg ser om jenter har en kjønnssykdom