Foto: Colourbox

Dette skjer med kroppen om du drikker for lite vann

Pass på at du ikke blir dehydrert.

Publisert

(SIDE2)Hvor mye vann man bør drikke om dagen er omdiskutert, og mens man ofte hører at man minst bør drikke åtte glass om dagen, så er det andre som vil denne myten til livs.

Blant annet advarte urolog Sissel Overn i 2015 om at det er unaturlig at vi mennesker skal «drikke vann som hester». Overdrevent væskeinntak kan nemlig være farlig.

LES OGSÅ:Advarer mot overdrevet inntak av vann etter dødsfall: - Vi er mennesker, og ikke kameler

Men de fleste anbefaler likevel at man drikker vann som tørstedrikk, og at man bør passe på å ikke bli dehydrert.

Amerikanske Esquire har sammenfattet en liste over seks konsekvenser av lavt væskeinntak. Her er fire av dem.

1. Helseproblemer

Et høyere væskeinntak har blitt linket til mindre risiko for nyrestein, blære- og tarmkreft, og hjerteinfarkt.

2. Forbrenningen kan stagnere

Uavhengig forskning utført av doktor Howard Murad, for boken «The Water Secret», fant at en persons forbrenning økte i takt med at kroppen fikk mer vann.

3. Du må tenke hardere for å klare å utføre samme oppgave

Forskere ved Institute of Psyhiatry ved Kings College i London fant i 2012 at hjernene til dehydrerte tenåringer krympet. Når de ble spurt om å finne løsningen på et problem klarte de det like bra som de som hadde drukket mer, men de som hadde drukket lite måtte engasjere en større del av hjernen for å få det til. (Hjernen går tilbake til normal størrelse når man drikker igjen)

4. Dårlig humør

I 2009 ba forskere ved Tufts University i Massachusetts noen grupper av  menn og kvinner om å delta på en aerobic-time uten å ha drukket vann først. Den andre gruppen fikk drikke vann. Etter timen viste det seg at de som ikke hadde drukket følte seg slitne, forvirrede, sinte og deprimerte.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!