Foto: Buzzfeed (Youtube)

Dette gjør røyking med huden din

- Ansiktet blir slappere og får dypere rynker, sier lege.

Publisert

(SIDE2): Røyking øker risikoen for flere alvorlige sykdommer, som hjertesykdom, lungekreft og KOLS, ifølge NHI.

Det er vanskelig å vite akkurat hvor mange som dør av røyking hvert år, men Folkehelseinstituttets beregning fra 2003 viser at rundt 6.700 dødsfall i året skyldes røyking. Samtidig vet vi at de som dør av røyk taper rundt 11 leveår, og at nær halvparten av storrøykerne dør før fylte 70 år.

LES OGSÅ:Flere får kreft av dette enn av røyk

Grå og gusten hud

Likevel viser tall fra Helsedirektoratet at rundt 13 prosent av nordmenn mellom 16 og 74 år røyker daglig.

I tillegg til at røyking øker risikoen for alvorlige helseskader, er det heller ingen hemmelighet at røyking gir dårligere hud. Røykere har ofte grå og gusten hud, i tillegg til at man lettere får rynker rundt øynene og munnen.

Buzzfeed gjennomførte nylig et eksperiment der tre røykere fikk se hvordan huden ville se ut etter 20-30 år med røyking. De ble sminket av en makeupartist, og fikk hjelp av Dr. Hays, direktør ved «the Nicotine Dependence Center» ved Mayoklinikken i Minnesota.

Michael (28) røyker rundt to pakker om dagen, Meredith (24) røyker 3-4 sigaretter om dagen, men flere når hun drikker alkohol, og Edd (25) røyker rundt en pakke i måneden, kun ved sosiale anledninger.

Slappere ansikt og dypere rynker

Røykerne ble sminket basert på de forandringene i huden røyk vanligvis påvirker. Dette kan naturligvis variere fra person til person.

- Røyking gir ekstra rynker rundt munnen og mellom nesen og munnen. I tillegg mister man underliggende vev. Så ansiktet blir slappere og får dypere rynker, sier Dr. Hays.

Se forvandlingen i videoen:

Vil du lese flere helseartikler? Lik Side2 på Facebook!Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.