Foto: Julie Bech

Dette er siste treningsnytt fra Hollywood

Baklengs jogging, nakenyoga og trening med trommestikker. Fungerer det?

Publisert

(SIDE2:) - Jeg tenker at alle disse formene for trening er gode i bunnen, sier personlig trener og Hollywood-bosatte Johanna Grønneberg Mesa til Side2.

I den aktuelle TV3-serien «Svenske Hollywood-fruer» kan vi med jevne mellomrom se James Bond-piken og skuespiller Britt Ekland jogge baklengs. 72-åringen holder seg i overraskende god form, og mener at «baklängslöpning» er en av grunnene.

Hun hevder at man forbrenner 20 prosent mer fett på denne treningsmetoden. De som sverger til baklengsløping, sier at det er skånsomt for knærne, i tillegg til at det er bra både for balanse og hørselen fordi man må følge med på hvor man løper. Ekland løper som regel baklengs når hun er i Sverige, men hjemme i Hollywood trener hun ofte på tredemølla og går på Pilates.

Dette er bare en av merkelige treningsformer som trender i Hollywood.

Screen9na04

- Mest for moro

Programleder, forfatter og personlig trener, Johanna Grønneberg Mesa, er store deler av året bosatt i Los Angeles, California, og mener alle de alternative treningsformene som dukker opp har noe for seg.

- Jeg tenker at alle disse formene for trening er gode i bunnen, men om det gjøres baklengs, naken eller som en kenguru, blir vel mest for moro skyld. Om det å gjøre det på en litt annen og morsom måte får folk til å trene, så tenker jeg det er bra, sier hun.

Nakenyoga kom nemlig som en hit for et par år siden, og fikk spesielt fart på seg etter at yoga-læreren Ralph Craig dukket opp i realityshowet «Kourtney & Kim Take New York». Det var Kourtney Kardashian som arrangerte en treningstime med svært lite klær i TV-showet.

Det er blitt hevdet at blant andre artisten Jennifer Lopez og skuespiller Halle Berry har trent nakenyoga.

Årsakene til å dra yogatreningen lenger, uten en tråd, skal være at det er bra å bryte egne tabuer, det er spennende, frigjørende og at du skal føle det komfortabel med egen kropp.

Hopper seg i form

Kengoo Jump-klasser er også en merkelig treningsform som har vært populær i L.A. Såkalte hoppe-joggesko tilbys både på treningssentre, eller som økter på stranda. Hoppeskoene er stabile rundt ankelen, og gjør at du angivelig trener alle musklene i kroppen. I tillegg skal det være gøy og skånsom trening.

Grønneberg Mesa har den siste tiden sammen med NRKPuls vist trender fra Hollywood, hvor også det å trene på trampoline for å få sterkere mage, eller trene som en bokser, eller styrketrening på vannet gjelder for tiden.

Men PT-en kan fortelle at aller siste trend er kappkang.

- Det er jo så gøy! Å se på altså! Jeg vet ikke helt hvorfor amerikanerne har slengt seg på dette, men det er det nyeste nå. Og trommestikke-trening er blitt veldig populært.

Pound-trening er en 45-minutters økt som trener hele kroppen. Du holder trommestikker som gir deg en lett motstand, og en konstant bevegelse når du trommer i lufta. Treningen er en miks av pilates, styrke og spenst. Det hevdes at man forbrenner mellom 400 og 900 kalorier per time, og at muskler du sjeldent bruker får kjørt seg. I tillegg er ideen at du rocker og trommer til din favorittmusikk. 

Bør vi bli mer vågale?

Her hjemme kommer det også nyheter på treningsfronten med jevne mellomrom, men vi drar den ikke så langt som i Hollywood. Hva kan vi lære fra filmbyen når det gjelder trening?

- Å fornye oss. De finner på mye rart i L.A og ikke alt er like brukbart her hjemme, men det er viktig å fornye seg, både for kroppen og hodet. LA-folket er veldig lite kritiske når det kommer til trening, de er åpne for så å si alt, og selv om vi kanskje ikke trenger å dra den fullt så langt så tror jeg det er viktig å være åpne for nye ting som kan sette treningen og kroppsfokuset i et nytt perspektiv innimellom, sier Grønneberg Mesa.

Når hun trener sine kunder i Los Angeles, er det viktigste for henne at de lærer å trene riktig selv.

- At de forstår hvorfor de ikke klarte å nå sine mål før, og på egenhånd, og at de etter å trent med meg ser at de kan nå sine mål og mestre sin egen kropp. Det er viktig for meg at jeg ikke gir kundene mine et ferdig oppsatt treningsopplegg hvor de skal gå fra maskin til maskin, men at vi bygger en treningsform som passer dem og som fungerer. Vi er alle forskjellige og det finnes ingen generell oppskrift.

Før trommestikker og hoppeskoene inntar Norge, kan du lese om nyheter vi i Side2 har testet på treningsfronten i Oslo:

Barry's Bootcamp: - Dere skal kjenne blodsmaken nå!

PT-duo: - Vi ble kvalme og lilla i huden

Vektløfting: - Hvis det først går galt, så kan det gå skikkelig galt