Foto: James Veysey (Bulls)

Dette betyr vekten for sexlivet ditt

Men kanskje ikke på den måten du tror.

Publisert

(SIDE2): Nylig skrev Side2 at «Større menn er bedreelskere». Forskere ved Erciyes Universitetet i Tyrkia viser nemlig at overvektige menn «orker» å ha sex lenger.

Årsaken er at mennene med høyere fettnivåer, også har høyere nivå av det kvinnelige kjønnshormonet østradiol.

For sexolog Siv Gamnes høres dette slett ikke galt ut.

Mer sexlyst med ekstra kilo

- Å ha en høyere østrogendel kan virke dempende på testosteronet, og det spiller nok inn på utholdenheten, sier hun.

- Men det samme gjelder faktisk kvinner.

- Generelt er det østrogen som styrer kvinners sexlyst, og det finnes i fettvev. Du kan si at har du mer fettvev, har du mer østrogen og man kan da anta at de har mer sexlyst enn tynne kvinner, sier Gamnes.

Siv Gamnes jobber som sexolog, og sier vekten ikke er det første som dukker opp i terapitimene.
Siv Gamnes jobber som sexolog, og sier vekten ikke er det første som dukker opp i terapitimene.

Samtidig påpeker hun en annen effekt.

- På et tidspunkt vipper det over, og kvinner som er veldig tynne får gjerne også mer testosteron, og det er som kjent også noe som styrer sexlysten, sier hun.

Men strengt tatt handler ikke god sexlyst om du er tykk eller tynn.

Mange andre faktorer

- Det er også andre faktorer som spiller inn, alt fra å ha medfødt evne til å føle sexlyst, kjemi mellom partnere og ikke minst omstendigheten sexen finner sted i, opplevelsen og ønsket om å ha sex, sier hun.

Siv Gamnes mener det er ensporet bare å tenke kropp når man tenker sex.

- Folk finner forskjellige ting attraktivt. Noen liker slanke personer, andre synes det er fint med noen ekstra kilo. Kort sagt er det noe for alle, mener hun.

At vekt har noe å si for sexlysten, er ikke det første som kommer opp under en teraptitime hos sexolog Gamnes.

- Men det er mange som legger på seg, som sliter litt med eget kroppsbilde. De føler seg lite attraktive og det igjen påvirker jo lysten, sier hun.

En studie fra Skottland konkluderte tidligere i uken med at midjemålet til kvinner hadde en sammenheng med hvordan han er i senga.

Er han sammen med en dame som er smal rundt livet, viser det seg at sjansen for at han har ereksjon-problemer er langt mindre, enn menn som holder på med større damer, fant professor i psykologi ved University of West Scotland, Stuart Brody og hans forskerteam.

Kan oppgis som grunn

Gamnes mener det er en sannhet med modifikasjoner, men hun sier at dette med vekt kan komme opp når man har gravd litt i årsaker til at folk sier de føler mindre lyst for partneren.

- Veldig ofte er det rett og slett det at de ikke føler seg tiltrukket av partneren lenger. Det kan være fordi du i sin tid blant annet forelsket deg i partneren på grunn av formene hans eller hennes. Men det er som regel ikke hele bildet, sier hun.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!