MATJÅLERI: - Jeg har full forståelse for at det går litt fort på matfronten i hverdagen, sier Siri Fossing.
MATJÅLERI: - Jeg har full forståelse for at det går litt fort på matfronten i hverdagen, sier Siri Fossing. Foto: Birger Morken

- Det folk trenger, er hjelp til å lage gode, enkle og raske middager

- Det er viktig at nærbutikken kan gi mulighet for et variert og sunt kosthold, sier Side2s matblogger Siri Fossing.

Publisert

(SIDE2): Torsdag kunne du se Side2s matblogger Siri Fossing på «Debatten» på NRK. Fossing har drevet matbloggen «Rett fra hjertet» under Nettavisens fane siden 2014.

Hun ble plukket ut til «Debatten» fordi hun noen ganger velger halvfabrikata når hun legger ut oppskrifter.

-Hva er viktigst – at maten er billigere og tar kort tid å lage eller at maten er dyrere og av litt mer kvalitet, spurte debattleder Ingunn Solheim.

-Det er vanskelig å velge. Men jeg opplever at det er ukesmenyene og budsjettmenyene som leser best på bloggen, fortalte Fossing på «Debatten». Hver helg legger hun ut blogginnlegget «Mmmm middag hver dag– ukemeny med handleliste».

Ingen matmoralist

- Jeg er opptatt av ikke å drive med matmoralisme, og jeg synes det er helt greit at folk tyr til lette løsninger noen ganger i kampen mot klokka. Jeg opplever at leserne mine er veldig opptatt av billig mat, sa hun i «Debatten».

Fossing bor i Tvedestrand der hun jobber med bloggen på heltid og matappen Appetitt.

SJEKK UT SIRIS ALTERNATIVE TACOPASTAGRYTE

- Jeg får hyggelige tilbakemeldinger fra lesere på at de klarer å lage maten jeg presenterer, selv om de ikke i utgangspunktet ikke trives så godt på kjøkkenet, sier Fossing til Side2.

Selv mener hun det er helt urealistisk at alle skal begynne å kjøpe hele fisker eller fugler fordi det er billigere og i lengden enklere å lage mye mat utav – selv om hun gjør det selv.

- Det er for mye matjåleri! Folk har ikke tid, mulighet eller interesse for den saks skyld for avansert kokkekunst og festmat i en travel hverdag. Det folk trenger er hjelp til å finne og lage gode, enkle og raske middager - som gir et variert og sunt kosthold - hvor du finner de ingrediensene du trenger på nærbutikken din, sier hun.

- Positiv utvikling

Siri Fossing mener at dagligvarebutikkene har litt å gå på ennå når det gjelder utvalg.

-Men jeg syns det er en positiv utvikling at de hele tiden prøver å tilby nye, flere, sunne og gode produkter som forbrukerne vil ha, sier hun.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!